Ухвала
від 08.04.2024 по справі 200/1937/24
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

08 квітня 2024 року Справа №200/1937/24

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Ушенко С.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Донецького окружного адміністративного суду, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії ,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , як суддя у відставці Донецького окружного адміністративного суду, звернулася до вказаного суду з адміністративним позовом, в якому просить:

- визнати протиправними дії щодо невидачі довідки про суддівську винагороду для обчислення щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці, виходячи з базового посадового окладу судді місцевого суду, визначеного із застосуванням абзацу 4 статті 7 Закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік»;

- зобов`язати видати довідку про суддівську винагороду для обчислення щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці, виходячи з базового посадового окладу судді місцевого суду, визначеного на підставі частини другої ст. 130 Конституції України, ч.3 ст.135 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та абзацу 4 статті 7 Закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік», а саме 3028 грн.

Згідно приписів ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) (предметна юрисдикція) справа підлягає розгляду окружними адміністративними судами. Проте, частиною першою статті 28 КАС України встановлено, що підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Пунктом 6 частини першої статті 29 КАС України визначено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

Частинами 7 та 9 статті 29 КАС України передбачено, що передача справ за підсудністю у випадках, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, здійснюється за розпорядженням голови суду. Передача адміністративної справи з одного суду до іншого в інших випадках здійснюється не пізніше наступного дня після видання відповідного розпорядження голови суду або постановлення відповідної ухвали, яка не підлягає оскарженню.

Враховуючи вищенаведені приписи КАС України, справа № 200/1937/24 підлягає передачі Першому апеляційному адміністративному суду для визначення підсудності.

Керуючись статтями 12, 19, 28, 29, 256 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Адміністративну справу № 200/1937/24 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Донецького окружного адміністративного суду, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії передати Першому апеляційному адміністративному суду для визначення підсудності.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Ушенко

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118227183
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/1937/24

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні