Ухвала
від 08.04.2024 по справі 200/1468/24
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

08 квітня 2024 року Справа №200/1468/24

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабіч С.І., дослідивши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" (місцезнаходження: 04112, м. Київ, вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, буд. 8, поверх 6, офіс 32) до Горлівського відділу державної виконавчої служби у Горлівському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місцезнаходження: 84207, Донецька область, м. Дружківка, вул. Кошового О., буд. 27; адреса для листування: 36015, Полтавська область, м. Полтава, вул. Сакко, буд. 176) про визнання протиправним повідомлення і зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" (далі - позивач) звернулося до суду з позовом до Горлівського відділу державної виконавчої служби у Горлівському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (далі - відповідач), у якому просить:

- визнати неправомірним Повідомлення заступника начальника Горлівського відділу державної виконавчої служби у Горлівському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції б/н про повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття до виконання;

- зобов`язати Горлівський відділ державної виконавчої служби у Горлівському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції відкрити виконавче провадження про примусове виконання виконавчого напису нотаріуса № 1974 від 18.12.2015 року, виданого приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу Топоровською Н.В. на підставі нотаріально посвідченого договору застави транспортного засобу, посвідченого приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу Юрковою О.А. за реєстровим № 1476 від 28.11.2013 року, про звернення стягнення на заставний транспортний засіб, який належить на праві власності ОСОБА_1 .

Ухвалою від 19.03.2024 року визнано неповажними викладені у позовній заяві причини пропуску строку звернення Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" до адміністративного суду з цим позовом, позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" залишено без руху.

Надано позивачеві строк на усунення недоліків позовної заяви - 10 (десять) днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом надання суду:

- обґрунтованої заяви із зазначенням інших доказів поважності причин пропуску строку звернення до адміністративного суду, ніж ті, що вказані у позовній заяві.

Як видно з відомостей програмного забезпечення "Діловодство спеціалізованого суду", ухвалу від 19.03.2024 року було доставлено позивачу до "Електронного кабінету" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи 20.03.2024 року о 20 годині 30 хвилин.

Також копію ухвали суду від 19.03.2024 року було направлено на вказану в позовній заяві адресу електронної пошти представника позивача "s.dovgal@dgfinance.com.ua".

Позивачем у встановлений судом строк не усунені недоліки позовної заяви.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 КАС України визначено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Підставою для залишення поданої до суду позовної заяви без руху стало недотримання позивачем вимог статей 122, 160, 161, 287 КАС України.

Враховуючи те, що позивачем не були виконані вимоги ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 19.03.2024 року та не усунені недоліки даної позовної заяви у встановлений судом строк, суд дійшов висновку про необхідність повернення цієї позовної заяви разом з усіма доданими до неї матеріалами позивачу.

Згідно з частиною 8 статті 169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись статтями 123, 160, 161, 169, 243, 248, 256, 287 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" до Горлівського відділу державної виконавчої служби у Горлівському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання протиправним повідомлення і зобов`язання вчинити певні дії - повернути позивачу разом із доданими до неї матеріалами.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення з цим позовом до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала складена і підписана 08 квітня 2024 року в порядку письмового провадження.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя С.І. Бабіч

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118227227
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним повідомлення і зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/1468/24

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні