Ухвала
від 09.04.2024 по справі 200/1661/24
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

09 квітня 2024 року Справа №200/1661/24

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Шувалова Т.О., розглянувши позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Публічного акціонерного товариства «Слов`янський завод високовольтних ізоляторів» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій,

в с т а н о в и л а:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області через систему «Електронний суд» звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства «Слов`янський завод високовольтних ізоляторів», в якому просить суд:

- стягнути з Публічного акціонерного товариства «Слов`янський завод високовольтних ізоляторів» (ЄДРПОУ 00214652) на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до пункту «а» статті 13 Закону України від 05.11.1991 № 1788-ХІІ «Про пенсійне забезпечення» до набрання чинності Законом України від 03.10.2017 № 2148-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» та призначених відповідно до частини другої статті 114 Закону України 09.07.2003 № 1058-ІV «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» (за списком № 1) за період з 25.12.2017 по 25.04.2019 у сумі 33 132 (тридцять три тисячі сто тридцять дві) грн 65 коп.

Ухвалою суду від 26 березня 2024 року позовна заява залишена без руху, позивачу встановлений строк для усунення недоліків позовної заяви 10 днів з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом надання до суду: доказу сплати судового збору у розмірі 2422, 40 грн; доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги; доказів надсилання іншим учасникам справи адміністративного позову з додатками.

Електронний примірник ухвали від 26 березня 2024 року доставлений в електронний кабінет користувача підсистеми ЄСІТС «Електронний суд» Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області - 26 березня 2024 року о 20:11, що підтверджено відповідною довідкою, сформованою в комп`ютерній програмі «Діловодство спеціалізованого суду».

Згідно з частинами сьомою, восьмою статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

За приписами статті 18 КАС України у судах функціонує Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система.

Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, у порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Особі, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Ураховуючи, що позивач зареєстрований в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі та подав позовну заяву до суду з використанням ЄСІТС «Електронний суд», суд доходить висновку, що ухвала від 26.03.2024 про залишення позовної заяви без руху вважається врученою позивачеві - 27.03.2024.

Станом на 09 квітня 2024 року позивач не усунув недоліки позовної заяви та із заявою про продовження встановленого судом процесуального строку для усунення недоліків позовної заяви до суду не звертався.

Пунктом 1 частини четвертоїстатті 169 КАС Українипередбачено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Відповідно до частини п`ятої статті 169 КАС України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

З огляду на сплив десятиденного строку для усунення недоліків позовної заяви, суд дійшов висновку про повернення позовної заяви позивачеві.

Керуючись статтями55, 59, 169,248, 256, 294,295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 13486010, місцезнаходження: Донецька область, м. Слов`янськ, пл. Соборна, 3) до Публічного акціонерного товариства «Слов`янський завод високовольтних ізоляторів» (місцезнаходження: 84105, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Краматорська, 79, код ЄДРПОУ 00214652) про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій - повернути позивачеві.

Роз`яснити особі, яка подала позовну заяву, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне текст ухвали складено і підписано 09 квітня 2024 року.

Суддя Т.О. Шувалова

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118227250
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій

Судовий реєстр по справі —200/1661/24

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні