Ухвала
від 09.04.2024 по справі 380/7430/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

09 квітня 2024 рокусправа № 380/7430/24 м. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Мричко Н.І., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Бориславської міської ради про про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, -

встановив:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Бориславської міської ради про про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, в якій позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення Управління праці та соціального захисту населення Бориславської міської ради від 27.12.2023 про відмову № 829 у призначенні та виплаті компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі та зобов`язати Управління праці та соціального захисту населення Бориславської міської ради повторно розглянути заяву ОСОБА_1 у призначенні йому виплати компенсації так як ОСОБА_2 є не виліковно хворою людиною яка не може самостійно пересуватися та самообслуговуватися. Стан зору ОСОБА_2 праве око абсолютна втрата зору, ліве око 0,02 % зору та гіпертонічна хвороба II ступеня.

При вирішенні питання про прийняття позовної заяви до провадження, суддя дійшла висновку, що позовна заява підлягає поверненню, виходячи з такого.

Відповідно до вимог статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суддя після одержання позовної заяви, у тому числі, з`ясовує, чи немає підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених вказаним Кодексом.

У відповідності до частини другою статті 160 КАС України, позовна заява подається в письмовій формі позивачем або особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Згідно з частиною десятою статті 44 КАС України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Суддя встановила, що позовна заява ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Бориславської міської ради про про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії не підписана позивачем.

Згідно з пунктом 3 частини четвертої статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позов подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи зазначене, суддя вважає, що позовну заяву належить повернути ОСОБА_1 з усіма доданими до неї документами, оскільки позовна заява ним не підписана.

Одночасно суддя вважає за необхідне роз`яснити особі, яка подавала позовну заяву, що повернення позовної заяви не позбавляє права на повторне подання такої в порядку, встановленому процесуальним законом.

Керуючись статтями 169, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

позовну заяву ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Бориславської міської ради про про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії разом з доданими до неї документами повернути особі, яка її подала.

Копію цієї ухвали надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала повернення позовної заяви може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги у п`ятнадцятиденний строк з дати складання ухвали.

Суддя Мричко Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118229739
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування)

Судовий реєстр по справі —380/7430/24

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні