Ухвала
від 09.04.2024 по справі 344/4062/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/4062/23

Провадження № 2/344/354/24

У Х В А Л А

09 квітня 2024 року місто Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого судді Мелещенко Л.В.

секретаря судового засідання Ласки О.І.

за участю сторін:

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача 1- Алєксєєва В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Івано-Франківськ в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова Група «ОБЕРІГ», ОСОБА_3 про стягнення страхового відшкодування та матеріальної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

07 березня 2023 року позивач ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , звернувся до суду з позовом до відповідача Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова Група «ОБЕРІГ», місцезнаходження: 03040 м. Київ, вул. Васильківська, буд. 14, про стягнення страхового відшкодування у розмірі 120641,45 грн.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07 березня 2023 року дану справу передано головуючому судді Мелещенко Л.В.

Ухвалою суду від 09 березня 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за даним позовом, ухвалено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Ухвалою суду від 31 травня 2023 року залучено до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова Група «ОБЕРІГ» про стягнення страхового відшкодування в якості співвідповідача ОСОБА_3 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвалою суду від 31 травня 2023 року задоволено заяву Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова Група «ОБЕРІГ» із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Перейдено до розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова Група «ОБЕРІГ», ОСОБА_3 про стягнення страхового відшкодування та матеріальної шкоди за правилами загального позовного провадження та замінено засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням. Призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 12 грудня 2023 року закрито підготовче провадження по справі та призначено справу до судового розгляду по суті.

Ухвалою суду від 29 січня 2024 року задоволено клопотання представника представника Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова Група «ОБЕРІГ» Алєксєєва Владислава Вячеславовичапро проведеннясудового засіданняв режимівідеоконференції звикористанням власнихтехнічних засобівта програмного забезпечення «EasyCon» у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова Група «ОБЕРІГ», ОСОБА_3 про стягнення страхового відшкодування та матеріальної шкоди.

У судовому засіданні позивача та представник позивача підтримали заявлені позовні вимоги у повному обсязі, просили суд про їх задоволення.

Представник відповідача 1 у судовому засіданні просив суд у задоволенні позову відмовити.

Відповідач 2 у судове засідання не прибув, про причини неявки суд не повідомив, про день та час слухання справи повідомлявся належним чином.

Суд, заслухавши пояснення сторін, розглянувши матеріали справи, виходить з наступного.

За приписами частини сьомої статті 81 Цивільного процесуального кодексу України,суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Частинами шостою-восьмою статті 84 Цивільного процесуального кодексу України встановлено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

З огляду на вимоги позовної заяви та з метою перевірки доводів сторін, враховуючи те, що представник відповідача 1 підтвердив, що транспортний засіб позивача був оглянутий оцінювачем, який залучався відповідачем 1, маючи сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав та виконання обов`язків щодо доказів, суд приходить до висновку про доцільність витребувати у Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова Група «ОБЕРІГ» копію належним чином завіреного звіту про оцінку транспортного засобу марки AUDI A4, державний номерний знак НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 5, 12, 81, 84,258-260, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

Витребувати у Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова Група «ОБЕРІГ», копію належним чином завіреного звіту про оцінку транспортного засобу марки AUDI A4, державний номерний знак НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Оголосити перерву у справі та призначити судове засідання на 21 травня 2024 року об 11 годині 00 хвилин.

Особам, яким ухвала направляється на виконання, роз`яснити, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Главою 9 Розділу І «Заходи процесуального примусу» Цивільного процесуального кодексу України.

Роз`яснити, що у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвалу суду слід виконати до 21 травня 2024 року шляхом направлення витребовуваних документів поштовим зв`язком з розрахунком часу, необхідного на доставку, або шляхом направлення на офіційну електронну пошту Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області: inbox@ifm.if.court.gov.ua.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: https://ifm.if.court.gov.ua/sud0907/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Мелещенко Л.В.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118230523
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення страхового відшкодування та матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —344/4062/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні