Ухвала
від 04.04.2024 по справі 197/80/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 197/80/24 2/335/1849/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Крамаренко І.А., ознайомившись із матеріалами справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ «ФК Дебт Коллекшн», треті особи: приватний нотаріус Бучанського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олена Василівна; приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Макаренко Анна Сергіївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

ВСТАНОВИВ:

02.04.2024 до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя надійшли матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , в особі адвоката Крамчаніна Олександра Вячеславовича, до ТОВ «ФК Дебт Коллекшн», треті особи: приватний нотаріус Бучанського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олена Василівна; приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Макаренко Анна Сергіївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, на підставі ухвали судді Широківського районного суду Дніпропетровської області від 15.02.2024 про передачу справи на розгляд іншого суду.

При вирішенні питання про відкриття провадження по вказаній позовній заяві було встановлено, що зазначена цивільна справа не підсудна Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя, з огляду на наступне.

Відповідно до ч.12 ст.28 ЦПК України, позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

У розумінні ст.24 Закону України «Про виконавче провадження» місцем виконання виконавчого документу є місце проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходження його майна.

Відповідно до постанови приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області від 11.10.2023 у межах виконавчого провадження № 68295136 звернуто стягнення на доходи позивача та направлено копію постанови на виконання до Товариства з обмеженою відповідальністю «Метінвест-Промсервіс», ЄДРПОУ 40511677, адреса: м. Запоріжжя, Південне шосе, 7.

Однак, відповідно до відповіді №525066 від 03.04.2024 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за параметрами запиту код ЄДРПОУ 40511677 зареєстровано Філія №2 ТОВ «Метінвест-Промсервіс» у м. Кривий Ріг (адреса: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Заводська, 1), що не відноситься до територіальної юрисдикції Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Водночас, відповідно до відповіді №525217 від 03.04.2024 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за параметрами запиту код ЄДРПОУ 39641616 зареєстровано ТОВ «Метінвест-Промсервіс» (адреса: м. Запоріжжя, Південне шосе, 72), що не відноситься до територіальної юрисдикції Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Отже, виконавчі дії з виконання спірного виконавчого напису вчиняються приватним виконавцем за місцем отримання доходів боржника, що відповідно до положень ст.ст.24, 68 Закону України «Про виконавче провадження» є місцем проведення виконавчих дій і відповідно місцем виконання виконавчого напису (Філія №2 ТОВ «Метінвест-Промсервіс» у м. Кривий Ріг, код ЄДРПОУ 40511677, адреса: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Заводська, 1), яке не належить до територіальної юрисдикції Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно ч. 3 ст. 31 ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Враховуючи викладене, оскільки судом встановлено, що місцем виконання спірного виконавчого напису є Філія №2 ТОВ «Метінвест-Промсервіс» у м. Кривий Ріг, код ЄДРПОУ 40511677, адреса: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Заводська, 1, з урахуванням використаного права позивачем щодо звернення до суду у порядку ч.12 ст.28 ЦПК України, вищезазначену справу слід передати за підсудністю до Довгинцівського районного суду м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, оскільки дана справа належить до територіальної юрисдикції зазначеного суду.

Керуючись статтями 30-32, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ «ФК Дебт Коллекшн», треті особи: приватний нотаріус Бучанського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олена Василівна; приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Макаренко Анна Сергіївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню - передати за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Довгинцівського районного суду м. Кривий Ріг Дніпропетровської області (50086, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Леоніда Бородича,3).

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, до Запорізького апеляційного суду через Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду складена та підписана 04.04.2024.

Суддя І.А. Крамаренко

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118231042
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —197/80/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні