Ухвала
від 09.04.2024 по справі 674/1001/23
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/1001/23

Провадження № 2/674/35/24

УХВАЛА

про оголошення перерви в судовому засіданні

та участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

09 квітня 2024 року м.Дунаївці

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

в складі: судді Посунько Г.А.

секретаря Шельгоріної С.І.

з участю позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

розглянувши за правилами загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Дунаївці Кам`янець-Подільського району Хмельницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Енселко Агро") про витребування майна з чужого незаконного володіння,

в с т а н о в и в :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ТОВ "Енселко Агро") про витребування майна з чужого незаконного володіння.

В судове засідання з`явились: позивач ОСОБА_1 та представник позивача ОСОБА_2 .

В судове засідання відповідач ОСОБА_3 та представник відповідача ОСОБА_4 не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином - представник відповідача ОСОБА_4 просить суд провести судове засідання 09 квітня 2024 року за їхньої відсутності.

В судове засідання представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ТОВ "Енселко Агро" не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином - товариство просить суд провести судове засідання 09 квітня 2024 року за відсутності їхнього представника.

В судовому засіданні задоволено клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування доказів та зобов`язано ТОВ "Енселко Агро" надати суду в строк до 28 травня 2024 року докази сплати орендної плати за користування земельною ділянкою з кадастровим номером 6821888500:02:006:0228 в періоди з 19 листопада 2014 року по 05 березня 2015 року та з 10 березня 2017 року по 12 березня 2017 року.

В судовому засіданні задоволено клопотання представника позивача ОСОБА_2 про виклик та допит свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , яким (на думку позивача) відомі обставини, що стосуються даної цивільної справи.

Представник позивача ОСОБА_2 заявив клопотання про оголошення перерви в судовому засіданні, у зв`язку з витребуванням доказів та забезпеченням явки свідків.

Позивач ОСОБА_1 підтримала клопотання свого представника про оголошення перерви в судовому засіданні.

Згідно ч.2 ст.240 ЦПК України якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

На підставі викладеного суд вважає можливим задовольнити клопотання представника позивача та оголосити перерву в судовому засіданні.

Представник позивача ОСОБА_2 просить суд визначити його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів сервісу EasyCon.

Згідно ч.1 ст.212 ЦПК України у часники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч.3 ст.212 ЦПК України у часники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Суд вважає можливим при проведенні судового засідання визначити участь представника позивача ОСОБА_2 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів сервісу EasyCon.

Керуючись ст.ст.212, 240 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Оголосити перерву в судовому засіданні при розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Енселко Агро") про витребування майна з чужого незаконного володіння.

Продовжити розгляд справи в судовому засіданні 28 травня 2024 року о 11.00 годин в приміщенні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області (вул.Красінських,11 м.Дунаївці Кам`янець-Подільського району Хмельницької області).

В судове засідання викликати:

-позивача ОСОБА_1 - АДРЕСА_1 ,

-представника позивача ОСОБА_2 - вул.Вінницьке шосе,6/2 м.Хмельницький (e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ),

-відповідача ОСОБА_3 - АДРЕСА_3 ,

-представника відповідача ОСОБА_4 - вул.Героїв Майдану,54 оф.17 м.Хмельницький ,

-представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Товариства з обмеженою відповідальністю "Енселко Агро" - вул.Центральна,59 с.Сахнівці Старокостянтинівської міської територіальної громади Хмельницького району Хмельницької області.

В судове засідання викликати свідків:

-ОСОБА_5 - АДРЕСА_2,

-ОСОБА_6 - АДРЕСА_2,

-ОСОБА_7 - АДРЕСА_2,

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України за завідомо неправдиве показання та відмову від давання показань на вимогу суду.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Для цього учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

При проведенні судового засідання 28 травня 2024 року о 11.00 годин визначити участь представника позивача ОСОБА_2 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів сервісу EasyCon (обліковий запис: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Роз`яснити представнику позивача ОСОБА_2 положення ч.5 ст.212 ЦПК України, відповідно до яких ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити представнику позивача ОСОБА_2 , що у разі його явки до Дунаєвецького районного суду Хмельницької області у час, призначений для проведення судового засідання, він має право брати участь в судовому засіданні в загальному порядку.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://dv.km.court.gov.ua.

Копію ухвали суду направити учасникам справи.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Посунько Г.А.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118231203
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —674/1001/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні