Ухвала
від 08.04.2024 по справі 500/1046/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 500/1046/24

08 квітня 2024 рокум.ТернопільТернопільський окружний адміністративний суд, у складі судді Мандзія О.П., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання ОСОБА_1 про розгляд у судовому засіданні з повідомленням сторін справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Тернопільської міської ради про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Тернопільського окружного адміністративного суду з позовом до Тернопільської міської ради, в якому просить:

визнати протиправним ненадання Тернопільської міської радою дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0550 га для ведення індивідуального садівництва в межах норм безоплатної приватизації за адресою АДРЕСА_1 громадянину ОСОБА_1 , а відповідь-відмову Тернопільської міської ради від 11.01.2024 № 499/2024 в наданні дозволу ОСОБА_1 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0550 га для ведення індивідуального садівництва в межах норм безоплатної приватизації за адресою АДРЕСА_1 громадянину ОСОБА_1 не по суті звернення, безпідставною і її скасувати;

зобов`язати надати дозвіл інваліду війни ОСОБА_1 згідно поданих документів від 26.12.2023 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0550 га для ведення індивідуального садівництва в межах норм безоплатної приватизації за адресою АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 28.02.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Ухвалено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

На адресу суду надійшла заява позивача про розгляд справи за його участі.

Ухвалою суду про відкриття провадження у справі від 28.02.2024 встановлено, що дана адміністративна справа відповідно до ст.12 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) є справою незначної складності та підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч.5, 7 ст.262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

При цьому, ч.6 ст.262 КАС України передбачено, що суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін:

1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу;

2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Жодних мотивів, обґрунтувань та підстав, в чому полягає складність справи та є необхідність проведення судового засідання з повідомленням сторін, та розгляду справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін в поданому клопотанні позивачем не наведено.

Відтак, враховуючи предмет і підстави позову, що не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, а також положення ст.262 КАС України, суд прийшов до переконання про розгляд даної адміністративної справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами, що свідчить про відмову в задоволенні клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.241, 248, 262 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання ОСОБА_1 про розгляд у судовому засіданні з повідомленням сторін справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Тернопільської міської ради про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Оскарження ухвали окремо від рішення суду не допускається. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 08 квітня 2024 року.

СуддяМандзій О.П.

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118232434
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —500/1046/24

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Рішення від 08.04.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні