Ухвала
від 01.04.2024 по справі 191/1358/24
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/1358/24

Провадження № 2/191/466/24

У Х В А Л А

іменем України

01 квітня 2024 року м. Синельникове

Суддя Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Прижигалінська Т.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 до Акціонерного товариства «Страхова компанія Мега-Гарант» про відшкодування шкоди, заподіяної смертю потерпілого, -

ВСТАНОВИВ:

До Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області, через ситему «Електронний суд», надійшла позовназаява ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 до Акціонерного товариства «Страхова компанія Мега-Гарант» про відшкодування шкоди, заподіяної смертю потерпілого.

Суддя, дослідивши вказану позовну заяву та додані до неї документи, приходить до висновку про відсутність підстав для розгляду справи Синельниківським міськрайонним судом Дніпропетровської області та, з огляду на це, передачу справи за підсудністю до Васильківського районного суду Дніпропетровської області, виходячи з наступного.

Згідно ч.3ст.28ЦПК України,позови про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, чи шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди.

З копії паспорта позивачки вбачається, що остання зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до п. 3 Розділу XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про судоустрій і статус суддів», районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

Крім того, згідно листа Ради суддів України від 22.07.2020 року №9рс-466/20-вих, який був адресований головам місцевих та апеляційних загальних судів, до зміни системи судоустрою та приведення її у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою шляхом утворення, реорганізації чи ліквідації судів, місцеві загальні суди продовжують здійснювати розгляд справ в межах раніше утворених районів та раніше визначеного адміністративно-територіального устрою, тому наявні підстави для передачі справи до Васильківського районного суду Дніпропетровської області.

Відповідно до ч. 1ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31 ЦПК України, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана (ст. 32 ЦПК України).

Разом з тим, недотримання правил територіальної юрисдикції (підсудності) є порушенням процесуального закону, який є підставою для скасування рішення з направленням справи на розгляд за встановленою законом підсудністю (ч. 1ст. 378 ЦПК України).

За таких обставин, суд приходить до висновку про необхідність передачі вказаної цивільної справи до Васильківського районного суду Дніпропетровської області за підсудністю.

Керуючись ст.ст.27,28,31,32,258-261,352-354 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу №191/1358/24, провадження №6/191/466/24 за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 до Акціонерного товариства «Страхова компанія Мега-Гарант» про відшкодування шкоди, заподіяної смертю потерпілого, передати за територіальною підсудністю доВасильківського районного суду Дніпропетровської області, розташованого за адресою: вул. Спортивна, 23, Васильківка, Дніпропетровська область, 52602, E-mail: inbox@vs.ko.court.gov.ua.

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи з одного суду до іншого, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скаргине пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Дніпропетровської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали.

Суддя Т. В. Прижигалінська

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118237000
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, заподіяної смертю потерпілого

Судовий реєстр по справі —191/1358/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Прижигалінська Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні