Ухвала
від 09.04.2024 по справі 342/514/24
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/514/24

Провадження №2-о/342/82/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

09 квітня 2024 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі головуючого судді Федів Л.М., ознайомившись з матеріалами заяви ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Паньків Василь Дмитрович, заінтересована особа - Городенківська міська рада Івано-Франківської області про встановлення факту постійного спільного проживання,

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Паньків Василь Дмитрович, який здійснюєадвокатську діяльністьза адресою: АДРЕСА_1 ,звернувся досуду ззаявою в інтересах ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 , та просить встановити факт постійного спільного проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , із спадкодавцем ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , на час відкриття спадщини за адресою: АДРЕСА_3 .

Заінтересована особа - Городенківська міська рада Івано-Франківської області, місцезнаходження: вул. Шевченка, 77, м. Городенка, Коломийський район, Івано-Франківська область.

Заява про встановлення факту постійного проживання відповідає вимогам статей 175, 177, 318 ЦПК України. Судовий збір сплачено згідно з вимогами законодавства. Заявниця є особою, яка має процесуальну дієздатність. Представник заявниці має належні повноваження.

Дану заявуналежить розглядатив порядкуокремого провадження з врахуванням положень ст.294 ЦПК України, яка визначає, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом,за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Справа підсудна Городенківському районному суду Івано-Франківської області. Обставин, які перешкоджають відкриттю провадження у справі, на даний час не встановлено.

У заяві про встановлення факту постійного спільного проживання представник заявниці просить викликати в судове засідання свідків: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жительку АДРЕСА_4 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , жительку АДРЕСА_5 .

Згідно п.7 ч.2 ст.187 ЦПК України в ухвалі суду провідкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Враховуючивимогич.1 ст.91 ЦПК України, відповідно до якої виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи, п.7 ч.2 ст.187 ЦПК України, суд вважає, що клопотання представника заявниці про виклик у судове засідання свідків слід задовольнити.

Крім того, із заявою про встановлення факту постійного проживання представник заявниці подавдосудуклопотання провитребування доказів,в якому,покликаючись наст.84ЦПК України, просить зобов`язати державного нотаріуса Городенківської ДНК Капріян С.В. надати суду копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Частина 1 статті 81 ЦПК України визначає, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Відповідно до ч.2 ст.83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Згідно з ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки докази, витребувати які просить представник заявниці, мають значення для розгляду справи, представник заявниці немає можливості самостійно надати їх суду, так як вони відповідно до Закону України «Про нотаріат» становлять нотаріальну таємницю, тому, з метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи є підстави для задоволення клопотання представниказаявниці про витребування доказів.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.19,81,83,84,91,175,177,187,261,293,294,315,316,318 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду тавідкрити провадження у цивільній справі зазаявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Паньків Василь Дмитрович, заінтересована особа-Городенківська міськарада Івано-Франківськоїобласті провстановлення фактупостійного спільногопроживання.

Справу розглядати в порядку окремого провадження.

Судове засідання в справі відбудеться07 травня 2024 року о 10 год 30 хв в приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (вул. Героїв Євромайдану, 7, м. Городенка, Коломийський район, Івано-Франківська область, зал судових засідань № 2).

Клопотання представниказаявниці про виклик у судове засідання свідків задовольнити.

У судовезасідання викликатиучасників справи та свідків: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_4 ; ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_5 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання представниказаявниці про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Городенківської державної нотаріальної контори Коломийського району Івано-Франківської області (місцезнаходження: вул. Шевченка, 69, м. Городенка, Коломийський район, Івано-Франківськаобласть) у строк до 07.05.2024 належним чином засвідчену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 . У разі відсутності спадкової справи, надати відомості про її відсутність.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України, веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118237191
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного спільного проживання

Судовий реєстр по справі —342/514/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні