Ухвала
від 09.04.2024 по справі 646/3625/24
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/3625/24

Провадження № 2/646/1961/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження

09 квітня 2024 року м.Харків

Червонозаводський районний суд міста Харкова у складі судді Демченко І.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , третя особа: Департамент реєстрації Харківської міської ради, юридична адреса: місто Харків, майдан Павлівський, 4, користувач Електронного суду, про встановлення фактів, що мають юридичне значення, визнання права власності на частину житлових будинків в порядку спадкування

В С Т А Н О В И В :

04.04.2024 до Червонозаводського районного суду міста Харкова надійшла позовна заява ОСОБА_1 , у якій він просить :

- встановити юридичний факт розташування житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами на підставі Договору про надання у безстрокове користування ОСОБА_4 земельної ділянки для будівництва індивідуального житлового будинку на праві особистої власності від 02.10.1957, посвідченого 10.10.1957 державним нотаріусом Першої Харківської нотаріальної контори р. № 21791 за адресою : м. Харків, вул. Гутянська № 55-А, замість АДРЕСА_3 ;

- встановити юридичний факт, яким визнати, що померлий ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 та померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 доводяться ОСОБА_6 рідним батьком та матір`ю;

- визнати за ОСОБА_1 право власності на 1/6 частину житлових будинків з надвірними будівлями по АДРЕСА_4 в порядку спадкування за законом після смерті його батька ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Харкові;

- визнати за ОСОБА_1 право власності на 1/2 частину житлових будинків з надвірними будівлями по АДРЕСА_4 в порядку спадкування за заповітом після смерті його матері ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Харкові.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ст. 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

У відповідності до вимог ч.4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи щодо спадкування.

Оскільки позивачем заявлено вимогу, пов`язану зі спадкуванням, справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. 4, ст. 19, ч.5 ст. 128, ст.187, ст. 274 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовноюзаявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Департамент реєстрації Харківської міської ради, про встановлення фактів, що мають юридичне значення, визнання права власності на частину житлових будинків в порядку спадкування.

Призначити справу для розгляду справи в порядку загального позовного провадження з викликом сторін у підготовче судове засідання, яке відбудеться об 11год 00хв 23квітня 2024 року у приміщенні Червонозаводського районного суду міста Харкова, розташованому за адресою: місто Харків, майдан Героїв Небесної Сотні, 36, 3 під`їзд.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Відповідачі мають право у строк до23.04.2024 надіслати суду-відзив напозовну заявуі всіписьмові таелектронні докази(якіможливо доставитидо суду),висновки експертіві заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу -копію відзивута доданихдо ньогодокументів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Відзив повинен відповідати вимогам ст. 183 ЦПК України.

Третя особа має право устрок до23.04.2024 податипояснення,у яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановленічастинами третьою - шостоюстатті 178 цього Кодексу.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки:

https://cz.hr.court.gov.ua/sud2035/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Червонозаводського районного

суду міста Харкова І.М.Демченко

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118237548
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення фактів, що мають юридичне значення, визнання права власності на частину житлових будинків в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —646/3625/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні