Ухвала
від 10.04.2024 по справі 367/8180/23
АВДІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/8180/23

Провадження № 2/217/34/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

10 квітня 2024 року Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Пронін С.Г., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Калетнік Марина Юріївна до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Бучанської міської ради, про визначення способу участі батька у вихованні дитини,

ВСТАНОВИВ:

До Авдіївського міського суду Донецької області звернулася ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , в інтересах якої діє адвокат Калетнік М.Ю. з позовом доОСОБА_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Бучанської міської ради, що знаходиться за адресою: Київська область, , м. Буча, б-р Богдана Хмельницького, буд. 5/5А, про визначення способу участі батька у вихованні дитини.

Вказана позовна заява підсудна Авдіївському міському суду Донецької області та відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч.ч. 4, 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

При таких обставинах, суд вважає необхідним залучити до участі у справі Орган опіки та піклування Бучанської міської ради, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, зобов`язавши орган опіки та піклування надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Відповідно до ст.19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільне розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи предмет позову, позов підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст.13, 19, 51, 187, 189, 260 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Калетнік Марина Юріївна до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Бучанської міської ради, про визначення способу участі батька у вихованні дитини.

Залучити Орган опіки та піклування Бучанської міської ради (ЄДРПОУ 04360586, юридична адреса: 08292, Київська область, місто Буча, вулиця Енергетиків 12), у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Калетнік Марина Юріївна до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Бучанської міської ради, про визначення способу участі батька у вихованні дитини.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10 годину 00 хвилин 24 квітня 2024 року.

Зобов`язати Орган опіки та піклування Бучанської міської ради відповідно до вимог ч. 5 ст. 19 СК України надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору про визначення способу участі ОСОБА_2 у вихованні дитини ОСОБА_3 .

Роз`яснити учасникам справи, що згідно ст. 212 ЦПК України, вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Направити сторонам копію ухвали, а відповідачу та третім особам, крім того, копію позовної заяви та доданих документів та роз`яснити, що в 15 денний строк з дня їх отримання відповідач вправі подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази, висновки експертів, заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Відповідно до вимог ст.ст. 179, 187 ЦПК України, позивач в 10 денний строк з дня отримання відзиву на позов вправі подати відповідь на відзив.

Відповідно до вимог ст.ст. 180, 187 ЦПК України, відповідач в 10 денний строк з дня отримання відповіді позивача на відзив вправі подати заперечення.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, а щодо відзиву - протягом п`яти днів із дня його отримання, а також, протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали подати заяви з процесуальних питань, передбачені ст.ст.182, 183 ЦПК України.

Представникам учасників справи подати до суду документи, що посвідчують повноваження представників, перелік яких передбачено ст. 62 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам, що згідно із ст.187 ЦПК України, вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на вебадресі https://avm.dn.court.gov.ua/sud0501/ - на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Авдіївського міського

суду Донецької області С.Г. Пронін

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118239247
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення способу участі батька у вихованні дитини

Судовий реєстр по справі —367/8180/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні