Ухвала
від 09.04.2024 по справі 229/9366/23
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/755/2024

ЄУН 229/9366/23

У Х В А Л А

Іменем України

09 квітня 2024 р.

Дружківський міський суд Донецької області у складі головуючого судді Погрібної Н.М., за участю секретаря Севостьянової Н.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Дружківка в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Бахмутської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

встановив:

позивач звернувся до суду з позовом до Бахмутської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, в якому просить визначити йому додатковий строк три місяці, з дня набрання чинності судовим рішенням, для подання ним заяви про прийняття спадщини, що відкрилась після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою судді Дружківського міського суду Донецької області від 29.12.2023 р. відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання, яке неодноразово відкладалось.

Від представника позивача надійшло клопотання про заміну відповідача Бахмутську міську раду на належного Бахмутську райдержадміністрацію Донецької області, оскільки спадкове майно знаходиться на території Зайцівської сільської ради Бахмутського району Донецької області.

В підготовче судове засіданні сторони не з`явились, про час, дату та місце розгляду справи повідомлялись.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, спадкове майно у вигляді земельної ділянки площею 21,0982 га, розташовано на території Зайцевської сільської ради Бахмутського району Донецької області, що підтверджується витягом № 1689 від 23.10.2013 р., Державним актом на право власності на земельну ділянку, витягом з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (а.с.11-15).

Відповідно до ч. 2ст.51ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч. 3ст.53ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спора.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст.198ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, зокрема, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Враховуючи, що спадкове майно знаходиться на території Бахмутського району Донецької області, суд вважає необхідним клопотання представника позивача задовольнити та замінити відповідача Бахмутську міськурадуна належного Бахмутську райдержадміністрацію Донецької області,згідновимогст.198ЦПК України,відкласти підготовчийрозгляд справи, повідомити учасників справи про дату, час та місце проведення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст.53, 197, 198, 247, 260 ЦПК України,

ухвалив:

клопотання представника позивача задовольнити.

Замінити відповідача Бахмутську міську раду на належного Бахмутську райдержадміністрацію Донецької області.

Відкласти підготовче засідання до 09 год. 00 хв., 29 квітня 2024 року.

Відповідач у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали має право подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

У строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов (ч.1ст. 193 ЦПК України).

Позивач у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву має право подати відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України та копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення,яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https:// dr.dn.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Погрібна

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118239309
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —229/9366/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні