Ухвала
від 08.04.2024 по справі 235/2326/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/235/851/24

Єдиний унікальний номер № 235/2326/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей та документів

08 квітня 2024 року м. Покровськ

Слідча суддяКрасноармійського міськрайонногосуду Донецькоїобласті ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,розглянувши клопотанняслідчого слідчоговідділу Покровськогорайонного управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції вДонецькій області ОСОБА_3 ,яке погодженоз прокуроромДонецької спеціалізованоїпрокуратури усфері оборони ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,

в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12024052410000144від 11лютого 2024року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України ,- ВСТАНОВИЛА:

21.03.2024 року до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області слідчий слідчого відділу Покровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_3 з клопотанням, яке погоджено з прокурором Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що можуть становити лікарську таємницю, а саме медичної картки стаціонарного хворого, рентгенограм, КТ, МСКТ (у разі їх проведення), витяг з журналу обліку стаціонарних хворих, та інші медичні документи на ім`я ОСОБА_5 , які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області, ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю тимчасового вилучення (здійснення їх виїмки) оригіналів зазначених медичних документів в уповноважених посадових осіб вказаної медичної установи.

Слідчий до судового засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату та час розгляду клопотання, надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність, в якій просив його задовольнити.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах, вважаю, що клопотання слідчогопідлягає задоволенню з таких підстав.

Як вбачається з клопотання та долучених до нього матеріалів, солдат ОСОБА_6 , будучи військовослужбовцем військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період та проходячи військову службу на посаді гранатометника 3 механізованого відділення-бойової машини 3 механізованого взводу 9 механізованої роти 3 механізованого батальйону військової частини НОМЕР_2 , 10.02.2024 приблизно о 17 год. 00 хв., перебуваючи в приміщенні кімнати кухні будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , де він ( ОСОБА_6 ) тимчасово мешкає разом з іншими військовослужбовцями: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_5 , вживали спиртні напої. Далі, близько 19 год 00 хв. Кошман АО пішов відпочивати в приміщення спальної кімнати будинку, та приблизно об 00 годині 00 хвилин 11 лютого 2024 року прокинувся після чого діючи з прямим умислом, грубо порушуючи громадський порядок і спокійні умови відпочинку співслужбовців, з мотивів явної неповаги до суспільства, з особливою зухвалістю, ігноруючи загальноприйняті в суспільстві елементарні норми і правила поведінки, норми моралі, безпричинно, не маючи реальних приводів та підстав для застосування предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, взяв до рук автомат Калашникова АК-74 з серійним номером « НОМЕР_3 », який знаходився біля кроваті, після чого перевів запобіжник автомата з положення «запобігання» на положення «одиночна стрільба», таким чином привівши його в бойову готовність та надалі безпідставно розпочав хаотичну стрільбу в приміщенні будинку, завдавши молодшому сержанту ОСОБА_5 тілесні ушкодження у вигляді: «вогнепального кульового проникаючого в черевну порожнину наскрізного поранення з ушкодженнями тонкої кишки 90 см, 140 см та 200 см від ілеоцекального кута, наскрізного поранення брижі тонкої кишки, з вихідним отвором в лівій поперековій ділянці (в ділянці верхньої задньої ості клубової кістки). Десерозацію та забій стінки тонкої кишки №2. Гемопеоитонеум. Вогнепальний перелом лівої клубової кістки. Мегаколон. Доліхосігма». Таким чином ОСОБА_12 підозрюється у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, із застосуванням зброї, тобто увчиненні кримінальногоправопорушення передбаченого ч.4ст.296КК України.

Потерпілий ОСОБА_5 у зв`язку із спричиненням йому тілесних ушкоджень проходив лікування у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області, ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 (E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 , тел. НОМЕР_4 )

ОСОБА_6 12.02.2024 року було повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

Для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, а саме - встановлення ступеню тяжкості наявних у ОСОБА_5 тілесних ушкоджень, їх характеру, кількості, локалізації, механізму та часу утворення, відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 242 КПК України виникла необхідність в проведенні судово-медичної експертизи для чого експерту необхідно надати для вивчення та дослідження оригінали медичних документів, які знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області, за адресою: АДРЕСА_1

Вказані документи мають істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і в подальшому можуть бути використані в якості речових доказів.

Про доступ до зазначених документів слідчий просить суд.

Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до частини 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 6 цієї статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги те, що для повного, об`єктивного та всебічного досудового розслідування даного кримінального провадження мають значення матеріали про надання медичної допомоги ОСОБА_5 , що перебувають у посадових осіб КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області, відомості, які містяться у вказаних документах, є необхідними для подальшого проведення судово-медичної експертизи, враховуючи неможливість іншими способами отримати дану інформацію, вважаю за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних документів, у формі, що передбачена ч.1 ст.159 КПК України, яка полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості тимчасово вилучити їх оригінали.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159-166, 309, 372 КПК України, слідча суддя-

УХВАЛИЛА:

Клопотання слідчого слідчоговідділу Покровськогорайонного управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції вДонецькій області ОСОБА_3 ,яке погодженоз прокуроромДонецької спеціалізованоїпрокуратури усфері оборони ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12024052410000144від 11лютого 2024року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України - задовольнити.

Надати слідчим СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 12024052410000144 ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_3 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , або іншим слідчим уповноваженим на проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні дозвіл на тимчасовий доступ до інформації та оригіналів документів з можливістю вилучення (виїмки), а саме: медичної картки стаціонарного хворого, рентгенограм, КТ, МСКТ (у разі їх проведення), витяг з журналу обліку стаціонарних хворих, та інші медичні документи на ім`я ОСОБА_5 , які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області, ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 (E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 , тел. НОМЕР_4 ).

Строк дії ухвали встановити два місяці з дня постановлення, тобто до 08.06.2024 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118239377
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —235/2326/24

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні