Ухвала
від 10.04.2024 по справі 442/2388/24
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/2388/24

Провадження № 2-н/442/568/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2024 року м.Дрогобич

Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Гарасимків Л.І., розглянувши клопотання представника заявника КП «Дрогобичводоканал» Дрогобицької міської ради Поліщук Р.І. про залишення заяви без розгляду по цивільній справі за заявою КП «Дрогобичводоканал» до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за водопостачання та водовідведення,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області перебуває цивільна справа за заявою КП «Дрогобичводоканал» до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за водопостачання та водовідведення.

09 квітня 2024 року до суду від представника заявника КП «Дрогобичводоканал» Дрогобицької міської ради Поліщук Р.І. надійшла заява про відкликання вказаної заяви про видачу судового наказу, в якій він просить суд відповідно до п.3 ч.4 ст.185 ЦПК України, залишити вищевказану заяву про видачу судового наказу без розгляду та повернути подані документи.

Згідно п. 5 ст. 163 ЦПК України, заявник має право відкликати заяву про видачу судового наказу до її розглядом судом.

Відповідно до ст. 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Оскільки нормами ЦПК України не передбачене повернення заяви про видачу судового наказу, яка подана в порядку наказного провадження, в даному випадку підлягають застосуванню за аналогією положення ЦПК України щодо повернення позовної заяви (ст. 185 ЦПК України).

Згідно п.3 ч.4 ст.185 ЦПК України, заява повертається у випадках коли, до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Відповідно до ч.6 ст.185 ЦПК України, про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу.

Перевіривши матеріали справи, суд приходить до висновку, що оскільки заява представника заявника - КП "Дрогобичводрканал" про залишення заяви про видачу судового наказу без розгляду подана до розгляду судом заяви про видачу судового наказу, дана заява не порушує будь чиїх прав та інтересів сторін, підлягає задоволенню так як фактично є заявою про відкликання та є суб`єктивним правом заявника.

Враховуючи те, що заява про видачу судового наказу судом не розглянута та заявник до її розгляду подав заяву про відкликання заяви про видачу судового наказу, суд вважає за необхідне подану заяву задовольнити та повернути заявнику заяву про видачу судового наказу разом з усіма доданими до неї матеріалами.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду у разі повернення заяви або скарги.

З матеріалівсправи вбачається,що заявникомпід часподачі заявидо судусплачено судовийзбір врозмірі 242,24 грн. ( виписка про зарахування судового збору від 15.03.2024р. )

Відповідно до ч.2 ст. 261 ЦПК України ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

З урахуванням вищевикладеного та керуючись ст.ст. 163, 185, 258-261 ЦПК України, п.2 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір», суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву КП «Дрогобичводоканал» Дрогобицькоїміської ради про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за водопостачання таводовідведення, повернути заявнику разом з доданими до неї документами.

Зобов`язатиДрогобицьке управління державної казначейської служби України Львівської області повернути заявнику - КП «Дрогобичводоканал» Дрогобицької міської ради ( ЄДРПОУ 03348910 ), сплачений ним згідно Виписки про зарахування судового збору від 15.03.2024р. в АТ АКБ "Лвів", судовий збір в розмірі 242,24 грн.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Відповідно до ст.261 ЦПК України, ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Суддя Гарасимків Л.І.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118240002
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за водопостачання та водовідведення

Судовий реєстр по справі —442/2388/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні