Ухвала
від 09.04.2024 по справі 446/42/24
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/42/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.04.2024 м.Кам`янка-Бузька

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області в складі:

головуючого - судді Котормус Т. І.

присяжних Гудзеляк І.М., Жовтуля М.М.,

за участі секретаря судового засідання Карпа Г.М.,

представника заявника ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засідання в м. Кам`янка-Бузька Львівської області цивільну справу за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: Жовтанецька сільська рада про визнання громадянина недієздатним,

ВСТАНОВИВ:

09.01.2024 ОСОБА_2 подав до Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області заяву, в якій просить визнати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною та призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 її опікуном.

Ухвалою суду від 09.01.2024 відкрито провадження за заявою та призначено судове засідання.

У судовому засіданні представник заявника ОСОБА_2 - адвокат Білик Р.О. просила суд залучити до участі в справі адвоката особи, відносно якої вирішується питання про визнання її недієздатною.

Представник зацікавленої особи в судове засідання не з`явився, однак через канцелярію суду подав клопотання про розгляд справи без його участі.

Заслухавши представника заявника, суд перевіривши матеріали заяви, встановив наступні обставини справи.

Так, відповідно до ч. 5 ст. 292 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Згідно з ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Статтею 15 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом. Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до ч. 6 ст. 19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», у разі отримання ухвали суду про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги зобов`язаний негайно призначити захисника.

Враховуючи наведені положення закону, з метою забезпечення права особи на надання безоплатної правової допомоги, суд вважає за необхідне залучити для участі у розгляді даної справи представника (адвоката) особи, відносно якої вирішується питання про визнання її недієздатною.

Керуючись ст.ст.15, 299, 341 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги, уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката для участі у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: Жовтанецька сільська рада про визнання громадянина недієздатним, в судове засідання на 10:30 год. 16.05.2024 в приміщення Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області.

Копію ухвали негайно направити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги для негайного виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Котормус Т.І.

Присяжні Гудзеляк І.М.

Жовтуля М.М.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118240085
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання громадянина недієздатним

Судовий реєстр по справі —446/42/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні