Ухвала
від 05.04.2024 по справі 450/1453/24
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/1453/24 Провадження № 2/450/1140/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

05 квітня 2024 року суддя Пустомитівського районного суду Львівської області Мельничук І. І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (с. Домажир, Яворівський район, Львівська область) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Давидівська сільська рада Львівського району Львівської області (с. Давидів, вул. Незалежності, 1а, Львівський район, Львівська область) про встановлення батьківства,-

в с т а н о в и в :

позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить суд призначити в справі судову молекулярно-генетичну експертизу, на вирішення якої поставити наступне питання: з якою імовірністю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 може бути біологічним батьком дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; проведення судової молекулярно-генетичної експертизи доручити експертам Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області, що знаходиться за адресою м. Львів, вул. Конюшинна (Збиральна), 24; за результатами експертизи виключити відомості про батьківство позивача з актового запису як про батька ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Подана позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. ст.,177 ЦПК Українита належитьрозглядати заправилами загального позовного провадження і така підсудна Пустомитівському районному суду Львівської області.

Керуючись ст.ст. 7, 11, 43, 44, 49, 53, 81, 83, 183, 189, 196, 258, 260, 261, 353-355ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в :

відкрити загальне позовне провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Давидівська сільська рада Львівського району Львівської області про встановлення батьківства.

Підготовче судове засідання призначити об10 год. 00 хв. 13 червня 2024 рокув приміщенні Пустомитівського районного суду Львівської області за адресою: Львівська область, м. Пустомити, вул. М. Грушевського, 35, під головуванням судді Мельничук І. І.

Представникам осіб, які беруть участь у справі, подати до суду документи, що посвідчують повноваження представників, перелік яких передбачено вст. 62 ЦПК України.

Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати особам, які беруть участь у справі.

Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позовупротягом15 днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачам, а також третім особам.

Третім особам, які беруть участь у справі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву та доказів встановити строкдо 13 червня 2024 року, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Докази, подані суду сторонами з порушенням зазначених вимог, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подані несвоєчасно з поважних причин.

Учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третіх осіб, свої письмові пояснення щодо відповіді на відзивдо закінчення підготовчого провадження.

Роз`яснити сторонам про наявність обов`язку повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Роз`яснити сторонам, що у разі неявки сторони без поважних причин або неповідомлення причин неявки, з`ясування обставин у справі буде проводитися на підставі доказів, які були подані та заявлені до початку розгляду справи по суті.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі в справі, тощо.

Учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою сторінки суду: http://stm.lv.court.gov.ua/sud1316/gromadyanam/csz).

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

До ухвали додається пам`ятка про права та обов`язки учасників справи.

Суддя І. І. Мельничук

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118240143
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення батьківства

Судовий реєстр по справі —450/1453/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні