Ухвала
від 02.04.2024 по справі 522/2304/24
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/2304/24

Провадження № 2/522/3380/24

УХВАЛА

про закриття провадження

02 квітня 2024 року м. Одеса

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Свяченої Ю.Б.,

при секретарі судового засідання Байчурі А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в залі суду в місті Одесі заяву позивача ОСОБА_1 про закриття провадження та повернення 50 % сплаченого судового збору по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» про стягнення заборгованості за договором,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Приморського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» про стягнення заборгованості за договором.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19 лютого 2024 року матеріали цивільної справи були передані для розгляду по суті судді ОСОБА_2 .

Ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 20 лютого 2024 року відкрито провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

02 квітня 2024 року сторони в судове засідання не з`явилися. Про дату, час та місце розгляду справи сповіщені належним чином. 27 березня 2024 року до Приморського районного суду м. Одеси надійшла заява від позивача ОСОБА_1 про закриття провадження у справі у зв`язку зі сплатою відповідачем заборгованості у повному обсязі. Також заявник просить суд повернути їй 50% сплаченого судового збору на підставі ч. 1 ст. 142 ЦПК України. 01 квітня 2024 року від представника відповідача ОСОБА_3 до суду надійшла заява про закриття провадження у зв`язку з відсутністю предмету спору.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст.255ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо:

1) справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства;

2) відсутній предмет спору;

3) набрали законної сили рішення суду або ухвала суду про закриття провадження у справі, ухвалені або постановлені з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, або є судовий наказ, що набрав законної сили за тими самими вимогами;

4) позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом;

5) сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом;

6) суд встановить обставини, які є підставою для відмови у відкритті провадження у справі відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 186 цього Кодексу;

7) настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва;

8) після відкриття провадження у справі між сторонами укладено угоду про передачу спору на вирішення до третейського суду, якщо тільки суд не визнає, що така угода є недійсною, втратила чинність або не може бути виконана.

Перелік підстав для закриття провадження по справі має вичерпний характер і не підлягає поширювальному тлумаченню.

Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Згідно ч.2 ст. 256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Отже, закриття провадження у зв`язку з відмовою позивача від позову є підставою для закриття провадження у справі за п. 2 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, а тому заява позивача ОСОБА_1 є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 2ст.255ЦПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Відповідно до ч.1ст. 142 ЦПК України, у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

При поданні позову ОСОБА_1 сплатила судовий збір у розмірі 1211 (одна тисяча двісті одинадцять) гривень 20 (двадцять) копійок, що підтверджується квитанцією №68559439 від 09 лютого 2024 року.

Керуючись ст. ст.13, 142, 255, 260-261 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 про закриття провадження та повернення 50 % сплаченого судового збору по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» про стягнення заборгованості за договором - задовольнити.

Провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» про стягнення заборгованості за договором - закрити.

Роз`яснити сторонам по справі наслідки відмови від позовних вимог та закриття провадження у справі за ст. 256 ЦПК України.

Зобов`язати Управління Державної казначейської служби України у м. Одесі Одеської області (код ЄДРПОУ 38016923, що розташоване за адресою: м. Одеса, по вул. Садова, буд. 1) повернути ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) - 50 % від судового збору у розмірі: 605 (шістсот п`ять) гривень 60 (шістдесят) коп., згідно квитанції № 68559439 від 09 лютого 2024 року.

Ухвала суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з моменту її отримання.

Суддя Ю.Б. Свячена

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118241977
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за договором

Судовий реєстр по справі —522/2304/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Ю. Б.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Ю. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні