Ухвала
від 10.04.2024 по справі 307/1432/24
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1432/24

Провадження № 2/307/322/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

10 квітня 2024 року м. Тячів

Суддя Тячівського районного суду Закарпатської області Сойма М.М., ознайомившись з позовною заявою Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави Україна в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області (Тячівської районної військової адміністрації Закарпатської області), ОСОБА_1 , де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» про визнання недійсним розпорядження, державного акту на право власності на землю та скасування державних реєстрацій, повернення земельної ділянки у державну власність,

В С Т А Н О В И В:

Позивач Тячівська окружна прокуратура Закарпатської області в інтересах держави Україна в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) звернулася до суду з позовом до відповідачів Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області (Тячівської районної військової адміністрації Закарпатської області), ОСОБА_1 , де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» про визнання недійсним розпорядження, державного акту на право власності на землю та скасування державних реєстрацій, повернення земельної ділянки у державну власність.

Форма і зміст поданої заяви відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. До заяви додано її копії та копії всіх документів, що додаються до неї. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглянути в порядку загального позовного провадження.

Клопотань до позовної заяви не долучалось.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.19,175,177,187 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави Україна в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області (Тячівської районної військової адміністрації Закарпатської області), ОСОБА_1 , де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» про визнання недійсним розпорядження, державного акту на право власності на землю та скасування державних реєстрацій, повернення земельної ділянки у державну власність.

Справу розглядати у порядку загального позовного провадження у приміщенні Тячівського районного суду Закарпатської області за адресою: м. Тячів, вул. Незалежності, 120, Закарпатської області.

Підготовче судове засідання призначити на 11 : 30 год. 23 травня 2024 року.

В судове засідання викликати сторони.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, а третій особі для подання пояснення щодо позову або відзиву.У зазначенийстрок відповідачімають правонадіслати судувідзив напозовну заяву, атретя особамає правонадіслати поясненнящодо позовуабо відзиву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для надання пояснень на позовну заяву.

Відповідно до вимог ч. 4 ст.178ЦПКУкраїни одночасно з надісланням (наданням) відзиву чи пояснення третьоїособи щодопозову абовідзиву до суду, копія відзиву, пояснення та доданих до нього документів відповідачі та третя особа зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відзиву чи пояснення третьоїособи щодопозову абовідзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ст. 178 ч. 8ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачці п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачам та третій особі.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud0711/.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання шляхом подачі апеляційної скарги до Закарпатського апеляційного суду.

Суддя Тячівського районного суду

Закарпатської області Сойма М.М.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118244006
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним розпорядження, державного акту на право власності на землю та скасування державних реєстрацій, повернення земельної ділянки у державну власність

Судовий реєстр по справі —307/1432/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сойма М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні