Ухвала
від 10.04.2024 по справі 766/1711/24
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/1711/24 н/п 2/766/8660/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2024 року м. Херсон

Херсонський міський суд Херсонської області в складі:

головуючого судді Кузьміної О.І.,

за участю секретаря судового засідання Савицького В.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі судових засідань міського суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Станіславської сільської ради, третя особа: Приватний нотаріус Білозерського районного нотаріального округу Херсонської області Товстоноженко Анна Володимирівна про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Станіславської сільської ради, третя особа: Приватний нотаріус Білозерського районного нотаріального округу Херсонської області Товстоноженко Анна Володимирівна про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 12.02.2024 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Позивач в підготовче засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, надав заяву, в якій просив витребувати докази, а саме у приватного нотаріуса Білозерського районного нотаріального округу Херсонської області Товстоноженко Анни Володимирівни копію спадкової справи зведеної після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та вирішити дане питання без його участі.

Представник Станіславської сільської ради в підготовче засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив. Заяв, клопотань, відзив на адресу суду не надходило.

Третя особа приватний нотаріус Білозерського районного нотаріального округу Херсонської області Товстоноженко А.В. в підготовче засідання не з`явилась, про час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, причини неявки суду не повідомила. Заяв, клопотань на адресу суду не надходило.

На підставі ч. 2ст. 247 ЦПК Українифіксування підготовчого засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється через неявку всіх учасників справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного.

Згідно положеньст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Як передбаченост. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до п.1 ч.2ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другоюстатті 223 цього Кодексу

Згідно з п.п.2, 3 ч.2ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; у зв`язку з необхідністю витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню, а підготовче засідання відкладенню.

Керуючись ст.ст.55, 76,84,189,197-200,260,261,353 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Білозерського районного нотаріального округу Херсонської області Товстоноженко Анни Володимирівни (місцезнаходження: Херсонська область, смт. Білозерка, вул. Свободи, буд. 64) належним чином засвідчену копію спадкової справи зведеної після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1

Попередити про встановлену законодавством відповідальність за ненадання доказів.

Відповідно до ч.7, 8, 9, 10 ст.84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Станіславської сільської ради, третя особа: Приватний нотаріус Білозерського районного нотаріального округу Херсонської області Товстоноженко Анна Володимирівна про визначення додаткового строку для прийняття спадщини відкласти до 23.05.2024 року о 09-30 год.

В підготовче засідання викликати сторони по справі.

Роз`яснити учасникам справи положення ст. 223 ЦПК України, якою визначено, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://ksm.ks.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяО. І. Кузьміна

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118245062
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —766/1711/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні