Ухвала
від 10.04.2024 по справі 158/667/24
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/667/24

Номер провадження 2/0158/260/24

У Х В А Л А

Про проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв`язку

10 квітня 2024 року м. Ківерці

Суддя Ківерцівського районного суду Волинської області Поліщук С.В., розглянувши клопотання представника відповідача Державної казначейської служби України Христюк Аліни Володимирівни про проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції у Волинській області, Волинської обласної прокуратури, Державної казначейської служби України, Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області про відшкодування моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ківерцівського районного суду Волинської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції у Волинській області, Волинської обласної прокуратури, Державної казначейської служби України, Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області про відшкодування моральної шкоди.

10 квітня 2024р. від представника відповідача Державної казначейської служби України Христюк А.В. до суду надійшло клопотання про проведення судових засідань у даній цивільній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою системи відеоконференцзв`язку EasyCon.

Розглянувши вищевказане клопотання представника відповідача, вважаю, що таке клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ч. ч. 1, 2, 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 року № 196 був затверджений «Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду».

Відповідно до розділу ІІІ вказаного Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Враховуючи вищевикладене, суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення та вважає доцільним участь представника відповідача Державної казначейської служби України Христюк А.В. в підготовчому засіданні та подальших судових засіданнях у даній цивільній справі в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника відповідача Державної казначейської служби України Христюк Аліни Володимирівни задовольнити.

Підготовче засідання та подальші судові засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції у Волинській області, Волинської обласної прокуратури, Державної казначейської служби України, Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області про відшкодування моральної шкоди проводити у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через портал «EasyCon».

Роз`яснити представнику відповідача Державної казначейської служби України Христюк Аліні Володимирівні, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «https://vkz.court.gov.ua», за веб-посиланням https://easycon.com.ua. згідно із наказом Державної судової адміністрації України від 08 квітня 2020 року № 169 «Про затвердження порядку роботи з технічними засобами відеоконференції зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ківерцівського районного суду С.В.Поліщук

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118246602
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —158/667/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні