Ухвала
від 10.04.2024 по справі 165/1612/24
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Рядок статзвіту № 29

справа № 165/1612/24

провадження №2-а/165/17/24

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

10 квітня 2024 року м.Нововолинськ

Суддя Нововолинського міського суду Волинської області Ференс-Піжук О.Р., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 до Головного управління національної поліції у Волинській області про скасування постанови про притягнення до адмінвідповідальності та закриття провадження у справі, -

встановив:

ОСОБА_1 звернувся в суд з адміністративним позовом до Головного управління національної поліції у Волинській області про скасування постанови про притягнення до адмінвідповідальності та з клопотанням про поновлення строку звернення до суду з вказаним позовом, оскільки оскаржувану постанову позивач отримав поштовим зв`язком 29.03.2024.

Пунктом 5 частини першоїстатті 171 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними) .

Згідно з частиною першою, третьою статті 122 КАС України, позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами. Для захисту прав, свобод та інтересів особи цим Кодексом та іншими законами можуть встановлюватися інші строки для звернення до адміністративного суду, які, якщо не встановлено інше, обчислюються з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 КАС України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно знормами ст.19,ст.25,ст.27КАС Україниадміністративний позов підвідомчий Нововолинському міському суду Волинської області.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 160, 161 КАС України, підстави, визначені статтями 169-170 КАС України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Позов поданий з додержанням вимог статей 159-161 КАС України.

Частиною першою ст.12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Розгляд справ з приводу рішень, дій чи бездіяльності субєктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності віднесено до категорії термінових адміністративних справ (ст.286 КАС України).

З огляду на зазначене, приходжу до висновку, що справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження з особливостями розгляду такої категорії термінових адміністративних справ.

Керуючись ст. ст. 121-122, 160, 161, 171, 286 КАС України,-

ухвалив:

Поновити ОСОБА_1 строк звернення до суду у справі за його позовом до Головного управління національної поліції у Волинській області про скасування постанови про притягнення до адмінвідповідальності та закриття провадження у справі.

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління національної поліції у Волинській області про скасування постанови про притягнення до адмінвідповідальності та закриття провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження з особливостями розгляду такої категорії термінових адміністративних справ .

Призначити судове засідання на 16:00 год. 21 травня 2024 року у залі судових засідань в приміщенні Нововолинського міського суду Волинської області.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.162 КАС України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, тощо

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до вимог ч.3 ст.162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинні бути надіслані іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.6 ст.162 КАС України).

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч.4 ст.159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Копію позовної заяви та доданих документів надіслати відповідачеві негайно.

Роз`яснити учасникам справи, що у відповідності до ч.3 ст.268 КАС України, неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

Отримати інформацію щодо стану розгляду справи учасники справи можуть на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://nv.vl.court.gov.ua/sud0312/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Орися ФЕРЕНС-ПІЖУК

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118246741
СудочинствоАдміністративне
Сутьпритягнення до адмінвідповідальності та закриття провадження у справі

Судовий реєстр по справі —165/1612/24

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ференс-Піжук О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні