Ухвала
від 10.04.2024 по справі 369/14145/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/14145/23

Провадження № 2/369/2066/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(про витребування доказів)

10.04.2024 м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Фінагеєвої І.О.,

за участю секретаря Херенкової К.К.,

за участю:

прокурора Тарасенко А.С.,

відповідача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Полєтаєва Ігоря Олексійовича про витребування доказів у цивільній справі № 369/14145/23 за позовом заступника керівникаКиєво-Святошинськоїокружної прокуратуриКиївської областів інтересахдержави вособі Бучанськоїрайонної державноїадміністрації Київськоїобласті доБілогородської сільськоїради Бучанськогорайону Київськоїобласті, ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про визнання недійсним розпорядження, скасування державної реєстрації та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками, шляхом їх повернення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа № 369/14145/23 за позовом заступника керівникаКиєво-Святошинськоїокружної прокуратуриКиївської областів інтересахдержави вособі Бучанськоїрайонної державноїадміністрації Київськоїобласті доБілогородської сільськоїради Бучанськогорайону Київськоїобласті, ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про визнання недійсним розпорядження, скасування державної реєстрації та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками, шляхом їх повернення.

Представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Полєтаєв Ігор Олексійович 14 листопада 2023 року надав до суду відзив із клопотанням про витребування доказів.

Представник відповідача просив витребувати у Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (03115, м.Київ, вул. Серпова 3/14, kyiv.obl@land.gov.ua, zvg.kyiv@land.gov.ua) наступні докази:

- копію технічної документації із землеустрою щодо земельної ділянки 3222480600:03:006:5018, площею 0,15 гектарів, яка розташована за адресою АДРЕСА_1 , власником якої є ОСОБА_1 (Інформація про документацію із землеустрою, на підставі якої здійснена державна реєстрація земельної ділянки: Технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку, в тому числі при поділі чи об`єднанні земельних ділянок, 06.03.2012; ТОВ "Лідер Плюс", ОСОБА_4 ; код документації 2012МФ13КИКС000601.

Клопотання обґрунтоване тим, що, на думку сторони відповідача, зазначена інформація, може підтвердити законність виділення земельної ділянки та безпідставність вимог позивача.

Прокурор Тарасенко А.С. в підготовчому судовому засіданні заперечувала щодо витребування письмових доказів.

Представник відповідача та відповідач в підготовчому судовому засіданні підтримали клопотання та просили його задовольнити та витребувати докази.

Інші учасники справи в підготовче судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

За змістом частин третьої, четвертоїстатті 12 ЦПК Україникожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до частини першоїстатті 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до положеньстатті 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані (у письмовій або електронній формі, речовими об`єктами, висновками експертів, показаннями свідків), на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною першоюстатті 77 ЦПК Українивизначено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування тобто обставин, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Оскільки доказування не може ґрунтуватися на припущеннях, а власне докази повинні відповідати вимогам належності, допустимості, достатності та достовірності, у разі неможливості самостійно надати докази, учасник справи вправі подати клопотання про витребування таких доказів судом.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст.13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ч. 1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Клопотання про витребування доказів обґрунтоване необхідністю витребувати докази для вирішення справи та неможливістю їх надати самостійно.

З метою повного та всебічного розгляду справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання та витребування доказів, які мають відношення до предмета доказування у справі.

Керуючись ст.ст.12,13,43,49,81,83,84,261,353Цивільногопроцесуальногокодексу України,суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Витребувати у Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (03115, м. Київ, вул. Серпова 3/14, kyiv.obl@land.gov.ua, zvg.kyiv@land.gov.ua), копію технічної документації із землеустрою щодо земельної ділянки 3222480600:03:006:5018, площею 0,15 гектарів, яка розташована за адресою АДРЕСА_1 , власником якої є ОСОБА_1 (Інформація про документацію із землеустрою, на підставі якої здійснена державна реєстрація земельної ділянки: Технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку, в тому числі при поділі чи об`єднанні земельних ділянок, 06.03.2012; ТОВ "Лідер Плюс", ОСОБА_4 ; код документації 2012МФ13КИКС000601.

Копію ухвали направити до Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (03115, м.Київ, вул. Серпова 3/14, kyiv.obl@land.gov.ua, zvg.kyiv@land.gov.ua), для виконання.

Витребувані докази направити на адресу Києво-Святошинського районного суду Київської області (м. Київ, вул. Мельниченка, 1), протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.О. Фінагеєва

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118247558
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним розпорядження, скасування державної реєстрації та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками, шляхом їх повернення

Судовий реєстр по справі —369/14145/23

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні