Ухвала
від 09.04.2024 по справі 370/979/24
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Д.Ростовського, 35, смт. Макарів, Київська область, 08001, тел/факс (04578)5-13-39, e-mail inbox@mk.ko.court.gov.ua

У Х В А Л А

"09" квітня 2024 р. Справа № 370/979/24

Суддя Макарівського районного суду Київської області Білоцька Л.В., перевіривши на відповідність вимогам ст. ст. 160, 161 КАС України заяву

ОСОБА_1 до Макарівського відділу державної виконавчої служби у Бучанському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про скасування постанови про відкриття виконавчого провадження № 74078763,

в с т а н о в и в :

08.04.2024 року до Макарівського районного суду Київської області надійшла вказана заява, яка відправлена засобами поштового зв`язку «Укрпошта».

Позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 160 КАС України, а також вимогам статті 161 цього Кодексу.

У відповідності до частини 1 статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Так, встановлено, що вказана позовна заява не відповідає вимогам ст.ст. 160, 161 КАС України, а саме:

1)у порушення п. 4, ч. 5 ст. 160 КАС України, зазначаючи зміст позовнихвимог івикладаючи обставин,якими позивачобґрунтовує своївимоги, позивачем не вказано у змісті вимог (в прохальній частині) суму, яка підлягає стягненню на його користь;

2)відповідно до ч. 4 ст. 161 КАС України, позивач зобов`язанийдодати допозовної заявивсі наявнів ньогодокази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються позовнівимоги (якщоподаються письмовічи електроннідокази -позивач можедодати допозовної заявикопії відповіднихдоказів). Так, позивач обґрунтовуючи свої вимоги посилається на постанову Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, при цьому до заяви додає її копію, яка не належним чином засвідчена. Копії судових рішень повинні бути належним чином засвідчені. Порядок засвідчення копій судових рішень визначається Інструкцією з діловодства в місцевих та апеляційних судах, затвердженою наказом ДСА України 20.08.2019 №814. Тож, позивачу слід надати суду належним чином засвідчену копію вказаної постанови суду, яка має містити підпис відповідальної особи суду, скріплений печаткою суду, та має містити відмітку про набрання постановою законної сили. Також, додані до заяви докази, а саме: довідка про проходження військової служби, копія медичної виписки є нечитабельними, з яких не можливо встановити їх зміст, а тому необхідно подати вказані докази належної якості.

Вимоги ч. 4 ст.161КАС України повністюкореспондуються звимогами статті79КАС України,в частині2якої зазначено,що позивач,особи,яким закономнадано правозвертатися досуду вінтересах іншихосіб,повинні податидокази разомз поданнямпозовної заяви. Докази, що не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч. 8 ст. 79 КАС України).

Так, за наявності вказаних недоліків позовної заяви провадження у справі не може бути відкрито, позовна заява підлягає залишенню без руху, а позивачеві слід надати строк на усунення вказаних в ухвалі недоліків заяви.

Недоліки мають бути усунуті шляхом подання нової редакції позовної заяви з урахуванням викладених зауважень у кількості примірників, відповідно до кількості учасників справи та подання доказів зазначених у п. 2 даної ухвали.

У разі неусунення вказаних недоліків заяви у встановлений судом строк позовна заява буде вважатися неподаною та підлягатиме поверненню позивачу.

Керуючись ст. ст. 160, 161, 169 КАС України,

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Макарівського відділу державної виконавчої служби у Бучанському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про скасування постанови про відкриття виконавчого провадження № 74078763 - залишити без руху та надати позивачеві строк 5 (п`ять) днів з дня вручення ухвали про залишенняпозовної заявибез руху, для виправлення вказаних в ухвалі суду недоліків заяви.

У разі, якщо вказані недоліки не будуть виправлені, позовна заява вважатиметься неподаною та підлягатиме поверненню.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Білоцька

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118247578
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідкриття виконавчого провадження № 74078763

Судовий реєстр по справі —370/979/24

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні