Ухвала
від 10.04.2024 по справі 524/2767/24
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/2767/24

Провадження № 2/524/1525/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2024 року Суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука Нестеренко С.Г. розглянув позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго» про покладення зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

Позовна заява була залишена без руху відповідно ухвалою судді від 29 березня 2024 року для усунення недоліків у спосіб та строк, які зазначалися у вказаній ухвалі, копію якої суд направив позивачу.

До суду надійшло клопотання позивача щодо прийняття позовної заяви, в якій зазначалося, що позовні вимоги подані лише до Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго» про покладення зобов`язання. Копії позовної заяви з додатками позивач відмовилася додатково надавати.

Недоліки, які були зазначені в ухвалі судді від 29 березня 2024 року, позивачем не були усунуті у повному обсязі, зокрема копії позовної заяви з додатками в належній кількості не були надані.

Згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Позовна заява частково оформлена у відповідності ст. 175, 177 ЦПК України.

На підставі ч.5 ст.28 ЦПК України даний позов підсудний Автозаводському районному суду міста Кременчука.

Враховуючи наведені обставини, відповідно ч. 2 ст. 19, ст.ст. 187, 274 ЦПК України суддя вважає за необхідне відкрити провадження у справі та розглянути її у порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно ст. 42, 48, 53 ЦПК України необхідно залучити у справі учасниками справи сторонами: - позивачами ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , - відповідачем Полтавське обласне комунальне виробниче підприємство теплового господарства «Полтаватеплоенерго», третіми особами Полтавську обласну раду, - виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, - Кременчуцьку міську раду Кременчуцького району Полтавської області, з покладанням на них відповідних процесуальних обов`язків.

Необхідно зобов`язати позивача направити третім особам копії позовної заяви з додатками і надати суду докази такого направлення.

Підготовку справи до розгляду необхідно закінчити, підготовче провадження - закрити та призначити розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без проведення підготовчого судового засідання у судовому засіданні без виклику сторін в судове засідання.

У випадку, коли у ході розгляду справи не буде встановлено фактичне місце проживання відповідача, у тому числі повернення судової кореспонденції (судових викликів, судових повісток), внаслідок відсутності відповідача за адресою, зазначеної у позовній заяві, судових повістках, адресних довідках здійснити виклик відповідача також шляхом надання оголошення на офіційному сайті Судової влади України.

Керуючись ст.ст. 19, 28, 30, 42, 44, 48, 53, 175, 177, 187, 258, 260, 274, 278, 279, 353, 354 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго» про покладення зобов`язання вчинити певні дії.

Залучити у справі учасниками справи сторонами:

- позивачами ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ., - ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_2 .

- відповідачем Полтавське обласне комунальне виробниче підприємство теплового господарства «Полтаватеплоенерго», ЄДРПОУ 03338030, місце знаходження за адресою: м. Полтава, вул. Польська, б. 2А.,

третіми особами:

- Полтавську обласну раду, ЄДРПОУ 22530614, місце знаходження за адресою: м.Полтава, вул. Соборності, б. 45., - Кременчуцьку міську раду Кременчуцького району Полтавської області, ЄДРПОУ 24388300, місце знаходження за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, пл. Перемоги, буд. 2; - виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ЄДРПОУ 04057287, місце знаходження за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, пл. Перемоги, буд. № 2

Розглянути справу у порядку спрощеного позовного провадження.

Підготовку справи до розгляду визнати закінченою. Підготовче провадження закрити.

Призначити усправі відкритесудове засідання 08травня 2024року в межах робочого часу без викликусторін з направленням їм копії ухвали про відкриття провадження у справі та пам`ятки про права і обов`язки, відповідачеві - копію позовної заяви з додатками.

Зобов`язатипозивача направити третім особам копії позовної заяви з додатками і надати суду докази такого направлення в строк до 16.04.2024 року.

Зобов`язати відповідача та третіх осіб подати до суду і позивачу:

-відзив на позов, в якому викласти заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються, в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення відповідачу копії ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

-заперечення проти позову та докази в оригіналі та копіях документів у семиденний строк після отримання відповіді на відзив.

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив у семиденний строк після отримання відзиву на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу, що протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення йому даної ухвали відповідно до ч. 4 ст. 277 ЦПК України він має право подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, за виключенням, передбаченим ч. 7ст. 277 ЦПК України.

У випадку, коли у ході розгляду справи не буде встановлено фактичне місце проживання відповідача, у тому числі повернення судової кореспонденції (судових викликів, судових повісток), внаслідок відсутності відповідача за адресою, зазначеної у позовній заяві, судових повістках, адресних довідках здійснити виклик відповідача також шляхом надання оголошення на офіційному сайті Судової влади України.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами та обов`язками, та настання відповідних наслідків за зловживання процесуальними правами та обов`язками притягнення до відповідальності за ст. 148 ЦПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається:https://av.pl.court.gov.ua/sud1601/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118247795
СудочинствоЦивільне
Сутьпокладення зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —524/2767/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні