Ухвала
від 09.04.2024 по справі 534/2401/23
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 534/2401/23

Провадження № 2/541/285/2024

У Х В А Л А

09 квітня 2024 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі: головуючого судді Вірченко О.М., за участю секретаря судового засідання Циганової Ю.М., розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції,

встановив:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом органу опіки та піклування Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - орган опіки та піклування Миргородської міської ради.

На адресу суду надійшло клопотання представника відповідача про проведення судового засідання, призначеного на 10 год 00 хв. 11 квітня 2024 року, у режимі відеоконференції. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції представник просила забезпечити із зали судових засідань Крюківського районного суду м. Кременчука.

Відповідно до ч.ч. 6, 8 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Згідно з ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає за необхідне клопотання представника відповідача задовольнити.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 задовольнити.

Судове засідання у справі за позовом Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - орган опіки та піклування Миргородської міської ради, проводити в режимі відеоконференції.

Доручити Крюківському районному суду м. Кременчука забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 10 год 00 хв. 11 квітня 2024 року, в режимі відеоконференції із зали судових засідань з Миргородським міськрайонним судом Полтавської області за участю представника відповідача ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 8 ст. 212 ЦПК України копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно направити електронною поштою до Крюківського районного суду м. Кременчука на е-mail: inbox@kr.pl.court.gov.ua для виконання в частині проведення судового засідання в режимі відеоконференції та особі, яка подала клопотання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. М. Вірченко

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118248031
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання у режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —534/2401/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні