Ухвала
від 10.04.2024 по справі 544/642/24
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/642/24

пров. № 2/544/357/2024

Номер рядка звіту 15

У Х В А Л А

про прийняття до розгляду та відкриття провадження у справі

10 квітня 2024 року м. Пирятин

Пирятинський районний суд Полтавської області у складі головуючої судді Ощинської Ю.О., розглянувши позовну заяву заступника керівника Полтавської обласної прокуратури, адреса місця знаходження м. Полтава, вул. 1100-річчя Полтави, 7, в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, адреса місця знаходження: м. Київ, вул. М. Грушевського, 12/2, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, адреса місця знаходження: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Полтавської обласної державної адміністрації (Полтавської обласної військової адміністрації), адреса місця знаходження: м. Полтава, вул. Соборності, 45, Національного природного парку «Пирятинський», адреса місця знаходження: м. Пирятин Лубенського району Полтавської області, вул. Європейська, 14, до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, адреса місця знаходження: м. Полтава, вул. Затишна, 23, Пиряттнської міської ради Полтавської області, адреса місця знаходження: м. Пирятин Лубенського району Полтавської області, вул. Соборна, 42, ОСОБА_1 , зареєстрованого у АДРЕСА_1 , Приватного сільськогосподарського підприємства «Хлібодар», юридична адреса: с. Кейбалівка Лубенського району Полтавської області, вул. Миру, 34Б, про повернення земельної ділянки,

у с т а н о в и в :

03 квітня 2024 року заступник керівника Полтавської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Полтавської обласної державної адміністрації (Полтавської обласної військової адміністрації), Національного природного парку «Пирятинський» до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Пиряттнської міської ради Полтавської області, ОСОБА_1 , Приватного сільськогосподарського підприємства «Хлібодар» про повернення земельної ділянки.

Відповідно повідомлення відділу державної реєстрації виконавчого комітету Пирятинської міської ради Полтавської області № 3212/02-03 від 08.04.2021 ОСОБА_1 зареєстрований у АДРЕСА_1 .

Позовна заява подана з додержанням предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції, підсудна Пирятинському районному суду Полтавської області, відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст.274ЦПК України справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, тому суд розпочинає підготовче провадження та призначає підготовче засідання у справі.

З огляду на недоцільність розгляду цієї справи у спрощеному позовному провадженні через предмет позову, що стосується цінних природних та історико-культурних комплексів і об`єктів лісостепової зони, що мають особливу природоохоронну, рекреаційну, наукову, культурно-освітню й естетичну цінність; значення справи для сторін, враховуючи кількість позивачів та відповідачів; категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.13, 187, 274 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою заступника керівника Полтавської обласної прокуратури, адреса місця знаходження м. Полтава, вул. 1100-річчя Полтави, 7, в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, адреса місця знаходження: м. Київ, вул. М. Грушевського, 12/2, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, адреса місця знаходження: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Полтавської обласної державної адміністрації (Полтавської обласної військової адміністрації), адреса місця знаходження: м. Полтава, вул. Соборності, 45, Національного природного парку «Пирятинський», адреса місця знаходження: м. Пирятин Лубенського району Полтавської області, вул. Європейська, 14, до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, адреса місця знаходження: м. Полтава, вул. Затишна, 23, Пиряттнської міської ради Полтавської області, адреса місця знаходження: м. Пирятин Лубенського району Полтавської області, вул. Соборна, 42, ОСОБА_1 , зареєстрованого у АДРЕСА_1 , Приватного сільськогосподарського підприємства «Хлібодар», юридична адреса: с. Кейбалівка Лубенського району Полтавської області, вул. Миру, 34Б, про повернення земельної ділянки.

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 9 год 30 хв 01 травня 2024 року в приміщенні Пирятинського районного суду Полтавської області за адресою: м. Пирятин Полтавської області, вул. Ярмаркова, 17.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобовязаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право предявити зустрічний позов.

Встановити позивачам пятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої пятої ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої пятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`яти днів із дня його отримання, щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до розгляду справи по суті.

Копія відзиву, відповіді на відзив, пояснень третьої особи та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://pr.pl.court.gov.ua/sud1624/.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачам одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.О.Ощинська

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118248103
СудочинствоЦивільне
Сутьповернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —544/642/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні