Ухвала
від 09.04.2024 по справі 564/1350/24
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 564/1350/24

09 квітня 2024 року

Костопільський районний суд Рівненської області в особі

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Костопіль клопотання дізнавача СД №2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджено з начальником Костопільського відділу Здолбунівської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № №12024186150000076 від 22.03.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Дізнавач СД ВП №2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним вище клопотанням.

В обґрунтування клопотання, зазначив, що 22.03.2024 до Відділення поліції № 2 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області по телефону надійшло повідомлення медсестри приймального відділення КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 про те, що до них з тілесними ушкодженнями звернувся ОСОБА_6 , який повідомив, що невідомими особами йому було заподіяно тілесні ушкодження поблизу магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що по АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування допитано в якості потерпілого ОСОБА_6 встановлено, що останній перебував на стаціонарному лікуванні у період часу з 22.03.2024 по 01.04.2024 включно у стоматологічному відділенні щелепно-лицевої хірургії Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради, що за адресою: АДРЕСА_2 .

Вказує, що документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати є медична карта стаціонарного хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 та перебуває у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради, що за адресою: АДРЕСА_2 , код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 - відповідно до матеріалів кримінального провадження.

Дізнавач зазначає, що документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати мають істотне значення у даному кримінальному провадженні, та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням вчинення вищезазначеного кримінального правопорушення. Окрім, цього отримання зазначеної вище інформації має значення для кримінального провадження і підлягає вилученню та зберіганню при матеріалах кримінального провадження, для подальшого використання, як доказ.

Враховуючи викладене просить суд задоволити клопотання.

Дізнавач в судове засідання не зявився, просив суд проводити розгляд клопотання у його відсутності.

Представник Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради в судове засідання не з`явився, скерував на адресу суду заяву про розгляд клопотання у його відсутності.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процессу в судове засідання не з`явилися та вимоги ч.1 ст.107 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе проводити розгляд клопотання без фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Встановлено, що 22.03.2024 до Відділення поліції № 2 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області по телефону надійшло повідомлення медсестри приймального відділення КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 про те, що до них з тілесними ушкодженнями звернувся ОСОБА_6 , який повідомив, що невідомими особами йому було заподіяно тілесні ушкодження поблизу магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що по АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування допитано в якості потерпілого ОСОБА_6 встановлено, що останній перебував на стаціонарному лікуванні у період часу з 22.03.2024 по 01.04.2024 включно у стоматологічному відділенні щелепно-лицевої хірургії Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради, що за адресою: АДРЕСА_2 .

Слідчим суддею встановлено, що інформація, яка знаходиться в медичній карті стаціонарного хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , необхідна для проведення судово-медичної експертизи та сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення ступеня тяжкості отриманих потерпілим тілесних ушкоджень.

Окрім, цього отримання зазначеної вище інформації має значення для кримінального провадження і підлягає вилученню та зберіганню при матеріалах кримінального провадження, для подальшого використання, як доказ.

Медична інформація, до якої планується отримати тимчасовий доступ не є в документах, до яких згідно ст.161 КПК України, заборонений доступ, а згідно ч. 2 ст. 162 КПК України, відноситься до інформації, що містить відомості, які можуть становити лікарську таємницю, доступ до якої передбачений шляхом подання клопотання та отримання дозволу судді місцевого суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України інформація, яка знаходиться в медичній карті стаціонарного хворого, відноситься до відомостей, які можуть становити лікарську таємницю. В інший спосіб, окрім як за допомогою вказаних документів провести судово-медичну експертизу, не можливо.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 131, 132, 159-164, 372, 395 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дізнавачу сектору дізнання відділення поліції № 2 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ, з можливістю вилучення в оригіналі, до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , яка перебуває у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Рівненської міської ради, що за адресою: АДРЕСА_2 , код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118248284
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № №12024186150000076 від 22.03.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України

Судовий реєстр по справі —564/1350/24

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Цвіркун О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні