Ухвала
від 10.04.2024 по справі 569/2507/24
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/2507/24

УХВАЛА

10 квітня 2024 року

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Тимощук О.Я., розглянувши заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу по справі № 569/2507/24 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Рівнегаз збут» до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надані послуги з газопостачання, -

ВСТАНОВИВ :

Згідно судового наказу від 15 березня 2024 року, за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Рівнегаз збут» про видачу судового наказу з ОСОБА_2 стягнуто заборгованість за надані послуги з газопостачання в розмірі 4 167 грн. 89 коп. та 302 грн. 80 коп. судового збору.

Боржник, вважаючи вимоги стягувача необґрунтованими, подала до суду заяву про скасування судового наказу.

Дослідивши матеріали справи та подані письмові докази, суд прийшов до наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 170 ЦПК України, боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 цього Кодексу. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Форма і зміст заяви про скасування судового наказу повинні відповідати вимогам ст. 170 ЦПК України.

Так, відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 170 ЦПК України, заява про скасування судового наказу має містити наказ, що оспорюється.

Разом з тим, ОСОБА_1 до заяви про скасування судового наказу наказ, що оспорюється, долучено не було.

Відповідно до п. 3 ч. 5 ЦПК України до заяви про скасування судового наказу додається клопотання про поновлення пропущеного строку, якщо заява подається після спливу строку, передбаченого частиною першою цієї статті.

Заява боржника про скасування судового наказу, подана після закінчення строку, встановленого частиною першою статті 170 цього Кодексу, повертається, якщо суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку для подання цієї заяви.

В своїй заяві про скасування судового наказу заявник не заявила клопотання про поновлення пропущеного строку вказуючи, що про наявність судового наказу дізналась лише 27.03.2024 року.

При цьому, заявник не вказує про обставини за яких вона дізналась про наявність судового наказу та не надає докази на підтвердження поважності пропуску строку для звернення із заявою про скасування судового наказу.

Частиною 6 ст.170ЦПК України визначено, що у разі подання неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу суддя постановляє ухвалу про її повернення без розгляду.

Враховуючи, що заява ОСОБА_1 про скасування судового наказу у справі № 569/2507/24 є неналежно оформленою, вказану заяву необхідно повернути без розгляду.

Керуючись ст. 171 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу по справі № 569/2507/24 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Рівнегаз збут» до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надані послуги з газопостачання повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала суду може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду через Рівненський міський суд протягом п"ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала не були вручені у день його проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом пятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Рівненського

міського суду О.Я. Тимощук

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118248385
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги з газопостачання

Судовий реєстр по справі —569/2507/24

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Галінська В. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Тимощук О. Я.

Судовий наказ від 26.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні