Ухвала
від 25.03.2024 по справі 753/2700/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2700/24

провадження № 1-кп/753/1175/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" березня 2024 р. Дарницький районний суд міста Києва у складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

учасники судового провадження:

прокурор ОСОБА_3 ,

захисник ОСОБА_4 ,

обвинувачений ОСОБА_5 ,

у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР № 12023100020001705 від 10.05.2023,

ОСОБА_5 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.

Києва, громадянина України, який не одружений,

який зареєстрований та проживає за адресою:

АДРЕСА_1 ,

раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України,

встановив:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває вказане кримінальне провадження.

У підготовче судове засідання шляхом направлення судових повісток та sms-повідомлень викликався потерпілий ОСОБА_6 , однак до суду не з`явився, про поважність причин своєї неявки суд не повідомили, номери мобільних телефонів, вказані як засіб зв`язку, є недійсними або відсутні.

Зазначені обставини вказують на те, що потерпілий ОСОБА_6 за адресами, які вказані в обвинувальному акті фактично не проживає, інші дані щодо місця його проживання та засобів зв`язку матеріали провадження не містять. Відсутність цієї інформації позбавляє суд можливості викликати в підготовче судове засідання потерпілого, явка якого є обов`язковою.

Прокурор в підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про надання органу досудового розслідування доручення провести певні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення місця проживання потерпілого ОСОБА_6 .

Інші учасники підготовчого судового засідання не заперечували проти задоволення клопотання прокурора.

Заслухавши думки сторін процесу, вивчивши матеріали провадження, суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання прокурора, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 333 КПК України, у разі, якщо під час судового розгляду виникне необхідність у встановленні обставин або перевірці обставин, які мають істотне значення для кримінального провадження, і вони не можуть бути встановлені або перевірені іншим шляхом, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право доручити органу досудового розслідування провести певні слідчі (розшукові) дії. У разі прийняття такого рішення суд відкладає судовий розгляд на строк, достатній для проведення слідчої дії та ознайомлення учасників судового провадження з її результатами.

Відповідно до положень ч.ч. 1, 2 ст. 314 КПК України після отримання обвинувального акта суд призначає підготовче судове засідання, в яке викликає учасників судового провадження. Підготовче судове засідання відбувається, зокрема, за участю потерпілого та його представника.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 56 КПК України потерпілий має право, зокрема, бути завчасно поінформованим про час і місце судового розгляду та брати участь у судовому провадженні.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 128 КПК України особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Суд зобов`язаний вжити всіх заходів для забезпечення явки в судове засідання учасників судового провадження. Відсутність достовірної інформації щодо засобів зв`язку та місця проживання потерпілого позбавляє суд можливості забезпечити можливість потерпілому реалізувати свої процесуальні права.

З огляду на викладене, для недопущення порушення прав потерпілого, повноти судового розгляду та оперативності судового провадження, суд вважає за необхідне надати доручення органу досудового розслідування на проведення ряду слідчих (розшукових) дій, направлених на встановлення місця проживання потерпілого та встановлення їх засобів зв`язку, оскільки із урахуванням специфіки та особливостей судового процесу, суд не в змозі встановлювати дійсне місце проживання потерпілого самостійно.

Керуючись ст.ст. 333, 369-372 КПК України, суд,

постановив:

Доручити органу досудового розслідування - Дарницькому УП ГУНП України у м. Києві встановити фактичне місце проживання та засоби зв`язку потерпілого:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Дніпро, українця, громадянина України, який проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Протоколи слідчих дій та документи, отримані в ході виконання судового доручення, направити до суду у строк до 08 квітня 2024 року.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Дарницької окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118248787
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —753/2700/24

Вирок від 17.04.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

Ухвала від 25.03.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

Ухвала від 08.02.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні