Ухвала
від 10.04.2024 по справі 946/323/24-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 946/323/24-ц

пр. № 2-5858/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про передачу матеріалів справи за підсудністю

10 квітня 2024 року суддя Печерського районного суду м. Києва Литвинова І. В., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 (військова частина НОМЕР_1 ), Адміністрації державної прикордонної Служби, Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України, Генерального прокурора, Національної поліції України, Міністерства внутрішніх справ України, Головного управління Національної поліції в Одеській Області, Одеської обласної прокуратури, третя особа Служба безпеки України про заборону діяльності, яка створює загрозу життю, здоров`ю, майну фізичної особи,

ВСТАНОВИВ:

03 квітня 2024 року до Печерського районного суду м. Києва, на виконання ухвали Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 17 січня 2024 року, надійшла вказана позовна заява, для розгляду якої, у відповідності до пункту 15 Розділу XIII Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України від 18 березня 2004 року № 1618-IV (у редакції Закону № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року), визначено суддю та передано 10 квітня 2024 року, для вирішення питання про відкриття провадження у справі, згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями.

Направляючи справу за підсудністю до Печерського районного суду м. Києва, суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області вважав, що достатньою підставою для передачі до Печерського районного суду м. Києва є те, що більшість відповідачів знаходяться у м. Києві.

Однак такий критерій визначення підсудності не передбачений чинними положеннями ЦПК України.

Предметом спору у справі є встановлення судом заборони відповідачам до певної діяльності.

Таким чином, застосовуються загальні правила визначення підсудності, у відповідності до частини другої статті 27 ЦПК України, згідно з якою позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Так, вбачається з позовної заяви, що першим відповідачем вказано ІНФОРМАЦІЯ_2 (військова частина НОМЕР_1 ), місце розташування якого за адресою: АДРЕСА_1 .

Отже, матеріали справи підлягають передачі для розгляду суду за місцем розташування відповідача - Приморського районного суду м. Одеса.

Згідно з пунктом 1 частини першої ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

У відповідності до норм Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року, Закону України «Про виконання рішень, застосування практики Європейського суду з прав людини» інститут підсудності безпосередньо пов`язаний із забезпеченням права на справедливий судовий розгляд, який закріплений у п. 1 ст. 6 Конвенції, оскільки за його допомогою визначається «належний суд», тобто суд, уповноважений розглядати конкретну справу.

Враховуючи викладені обставини та зазначені норми чинного законодавства України встановлено, що справа не підсудна Печерському районному суду м. Києва, у зв`язку з чим цивільну справу слід направити до Приморського районного суду м. Одеса.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1-14, 30-32, 352-355 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

УХВАЛИВ:

Справу за позовом ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 (Військова Частина НОМЕР_1 ), Адміністрації державної прикордонної Служби, Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України, Генерального прокурора, Національної поліції України, Міністерства внутрішніх справ України, Головного управління Національної поліції в Одеській Області, Одеської обласної прокуратури, третя особа Служба безпеки України про заборону діяльності, яка створює загрозу життю, здоров`ю, майну фізичної особи, направити до Приморського районного суду м. Одеса (вул. Балківська, буд. 33, Одеса, Одеська область, 65029).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя І. В. Литвинова

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118249146
СудочинствоЦивільне
Сутьзаборону діяльності, яка створює загрозу життю, здоров`ю, майну фізичної особи

Судовий реєстр по справі —946/323/24-ц

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні