Ухвала
від 09.04.2024 по справі 173/1115/24
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1115/24

Провадження №2-о/173/55/2024

У Х В А Л А

іменем України

09 квітня 2024 р. м. Верхньодніпровськ

Суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Петрюк Т.М., розглянувши заяву Олександра Змієнка, в.о. директора-опікуна над підопічним комунального закладу «Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат № 1 Дніпропетровської обласної ради» в інтересах підопічного ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки і піклування Верхньодніпровської міської ради про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною -

ВСТАНОВИВ:

До Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області звернувся заявник, ОСОБА_2 , в.о. директора-опікуна над підопічним комунального закладу «Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат № 1 Дніпропетровської обласної ради» в інтересах підопічного ОСОБА_1 , із заявою про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною, заінтересована особа: орган опіки і піклування Верхньодніпровської міської ради .

Подана заява не відповідає вимогам ст. 175, 293, 294, 300 ЦПК України.

Так відповіднодо п.2, ч.3 ст.175 ЦПКУкраїни - Позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

В поданій заяві заявник не вказав повне своє ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) , а також повне найменування юридичної особи без скорочень.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в ст.ст. 175, 176 Цивільного процесуального кодексу України або не сплачено судовий збір, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи вищевикладене, вважаю, що є підстави для залишення поданої заяви без руху з наданням заявникові строку, який не перевищує десяти днів з дня отримання копії ухвали про залишення заяви без руху, для усунення виявлених недоліків.

З метою усунення недоліків поданої заяви необхідно: вказати повне ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, а також повне найменування юридичної особи без скорочень. Дані недоліки можуть бути усунені шляхом подання уточненої заяви в примірниках за кількістю учасників розгляду справи

Керуючись ст. ст. 175, 293, 294, 185, 317 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_3 , в.о. директора-опікуна над підопічним комунального закладу «Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат № 1 Дніпропетровської обласної ради» в інтересах підопічного ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки і піклування Верхньодніпровської міської ради про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною - залишити без руху.

Надати заявникові Олександрові Змієнку, в.о. директора-опікуна над підопічним комунального закладу «Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат № 1 Дніпропетровської обласної ради» строк, який не перевищуєдесяти днівз днявручення ухвали прозалишення поданої заявибез руху, для усуненнявказаних недоліків.А саме: вказатиповне ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові-для фізичнихосіб) заявника,а такожповне найменування юридичної особи без скорочень. Дані недоліки можуть бути усунені шляхом подання уточненої заяви в примірниках за кількістю учасників розгляду справи.

У випадку невиконання зазначених вимог до вказаного строку позовну заяву буде повернуто.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена 09.04.2024 року

Суддя Петрюк Т.М.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118249634
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —173/1115/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні