Ухвала
від 10.04.2024 по справі 216/2392/24
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/2392/24

провадження № 2/216/1669/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

10 квітня 2024 року Суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Бутенко М. В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства «Страхова компанія УСГ» про стягнення страхового відшкодування, -

В С Т А Н О В И В :

09.04.2024 року ОСОБА_1 звернувся до Центрально-міського райсуду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області з позовом до приватного акціонерного товариства «Страхова компанія УСГ» про стягнення страхового відшкодування.

Порядок звернення до суду за судовим захистом урегульованийЦивільним процесуальним кодексом України. Подання позовної заяви має відбуватись з дотриманням певних умов.

Відповідност.187 ЦПК Українисуд відкриває провадження у справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Згідно вимог ч. 5. 6 ст. 28 ЦПК України: позови про захист прав споживачів можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування споживача або за місцем заподіяння шкоди чи виконання договору, позови про відшкодування шкоди, заподіяної майну фізичних або юридичних осіб, можуть пред`являтися також за місцем заподіяння шкоди.

Позивач ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , юридична адреса відповідача приватного акціонерного товариства «Страхова компанія УСГ» м. Київ, вул.Федорова Івана,32літ А.

Позивач, посилаючись на положення ч. 6 ст. 28 ЦПК України, подав позовну заяву до Центрально-міського райсуду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за місцем заподіяння шкоди його транспортному засобу, який побилоосколками врезультаті вибуху 09.09.2023 року на вул. Свято-Миколаївська, м. Кривий Ріг. При цьому, до матеріалів справи, на підтвердження підсудності позову саме за місцем заподіяння шкоди майну, позивачем не додано жодного документу, у якому було б зафіксовано час та місце заподіяння шкоди його транспортному засобу, наприклад: акт про страховий випадок, акт, протокол або фото зафіксовані працівниками поліції одразу після події.

Відповідно дост. 185 ЦПК України, якщо позовна заява подана без додержання вимог, передбачених ст.175,177 ЦПК України, вона підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку на усунення недоліків, а саме: позивачу необхідно надати суду документи на підтвердження подання позову за підсудністю саме за місцем заподіяння шкоди його майну, задля уточнення підсудності справи Центрально-Міському райсуду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Керуючись ст. ст.177, 185,259,260 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 доприватного акціонерноготовариства «Страховакомпанія УСГ»про стягненнястрахового відшкодування, залишити без руху і надати заявнику строк протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали усунути вищевказані недоліки.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання ухвали у встановлений строк, позовна заява буде їй повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М. В. БУТЕНКО

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118250513
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення страхового відшкодування

Судовий реєстр по справі —216/2392/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

БУТЕНКО М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні