Ухвала
від 10.04.2024 по справі 348/787/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа № 348/787/24

Номер провадження 2/348/560/24

10 квітня 2024 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області в складі судді Бурдун Т.А., ознайомившись з матеріалами цивільної справи за позовом Заступника керівника Івано-Франківської обласної прокуратури (місцезнаходження: 76015, м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 11) в інтересах держави в особі Надвірнянської районної адміністрації (місцезнаходження: 78400, Івано-Франківська область, м. Надвірна, майдан Шевченка,33) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про скасування права власності і державної реєстрації на земельну ділянку площею 0,2916 га та її повернення,-

встановив:

08 квітня 2024 року заступник керівника Івано-Франківської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Надвірнянської районної адміністрації звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про скасування права власності і державної реєстрації на земельну ділянку площею 0,2916 га, кадастровий номер 2624081601:02:001:0077, яка розташована у с. Добротів, Ланчинської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області та її повернення.

Судом відповідно до ч.7 ст. 165 ЦПК України було здійснено запит до Єдиного державного демографічного реєстру.

Відповідно до відповіді № 532761 від 09.04.2024 року з Єдиного державного демографічного реєстру, вбачається, що відповідач ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, відповідно до ч.1 ст.30 ЦПК України підсудна Надвірнянському районному суду Івано-Франківської області, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому суд вважає за можливе прийняти позовну заяву до свого провадження та відкрити провадження у цій справі.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного).

У даному випадку згідно поданої позовної заяви заявлено вимогу про скасуванняправа власностіі державноїреєстрації наземельну ділянкута їїповернення, а тому відповідно до ст. 274 ЦПК України, враховуючи значення справи для сторін, обсяг та характер доказів у справі вважаю, що розгляд справи слід проводити в загальному порядку.

Згідно ч.1 ст.196 ЦПК України в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче провадження.

Таким чином, вважаю, що по справі слід призначити підготовче засідання та надати відповідачу строк для подання відзиву на позов.

Керуючись ст.ст.19, 30 ч.1,175,177,187,258-260 ЦПК України, суддя,-

постановив:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом Заступника керівника Івано-Франківської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Надвірнянської районної адміністрації до ОСОБА_1 про скасування права власності і державної реєстрації на земельну ділянку площею 0,2916 га та її повернення.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовчесудовезасіданняу приміщенніНадвірнянськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті на 08 травня 2024 року на 09:00 год. у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Надвірна Івано-Франківської області.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, які мають відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Звернути увагу учасників процесу, що всі документи (заяви, відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@nd.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (вул. Мазепи, 35 м. Надвірна Івано-Франківської області, 78405).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https:// nd.if.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.А.Бурдун

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118250721
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —348/787/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні