Ухвала
від 10.04.2024 по справі 348/718/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

Справа № 348/718/24

Номер провадження 2/348/539/24

10 квітня 2024 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області у складі головуючого судді Максименко О.Ю., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Надвірнянської міської ради Івано-Франківської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

У с т а н о в и в :

01.04.2024 до Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , до Надвірнянської міської ради, місцезнаходження юридичної особи: вул. Мазепи, 29 м. Надвірна Івано-Франківської області, ОСОБА_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_3 зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , та ОСОБА_4 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_4 , про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

02.04.2024 з Єдиного державного демографічного реєстру отримано інформацію щодо зареєстрованого у встановленому законом порядку місця проживання відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_4 , інформація щодо зареєстрованого у встановленому законом порядку місця проживання відповідача ОСОБА_3 відсутня.

02.04.2024 судом було надано запит до УДМС України в Івано-Франківській області про місце реєстрації відповідача ОСОБА_3

09.04.2024 до суду надійшла відповідь від УДМС України в Івано-Франківській області.

Відповідно до ст.187ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу. Якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача. Суддя з метою визначення підсудності може також користуватися даними Єдиного державного демографічного реєстру.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.175,177 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Позовна заява подана відповідно до правил підсудності згідно ч. 1ст. 30 ЦПК Україниза місцезнаходженням нерухомого майна - Надвірнянський район Івано-Франківської області.

Суд, врахувавши категорію справи та обсяг і характер доказів у справі, з метою повного та всебічного встановлення обставин справи, вважає необхідним розглянути справу за правилами загального позовного провадження, розгляду в порядку спрощеного позовного провадження зазначена справа не підлягає.

На підставі викладеного, керуючись ст. 30, 175, 177, 187, 189, 260, 261, 274, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадженняу справіза позовом ОСОБА_1 доНадвірнянської міськоїради Івано-Франківськоїобласті, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 провизначення додатковогостроку дляприйняття спадщинив порядкузагального позовногопровадження.

Підготовче засідання призначити на 29 квітня 2024 року о 13:00 год. у відкритому судовому засіданні в приміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Про розгляд справи повідомити учасників справи.

Представникам учасників справи мати документи, що підтверджують їх повноваження.

Відповідачам роз`яснюється, що вони мають право надіслати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, не пізніше першого підготовчого засідання, тобто до 29.04.2024.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Учасникам справи роз`яснюється, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Звернути увагу учасників процесу, що всі документи (заяви, відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@nd.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (вул. Мазепи, 35 м. Надвірна Івано-Франківської області, 78405).

Учасникам справи роз`яснюється, що вони можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки суду: https://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Надвірнянського районного суду

Івано-Франківської області О.Ю. Максименко

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118250724
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —348/718/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні