Ухвала
від 10.04.2024 по справі 348/703/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

Справа № 348/703/24

Номер провадження 2-о/348/54/24

10 квітня 2024 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області у складі головуючого судді Максименко О.Ю., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи обмежено дієздатною, встановлення піклувальника і призначення піклувальника,

У с т а н о в и в :

28.03.2024 до Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області надійшла заява ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ; представник заявника адвокат Брайляк Емільяна Ярославівна, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 953 від 11.09.2012, адреса: АДРЕСА_2 ;заінтересована особа-Делятинська селищнарада, місцезнаходження юридичної особи: вул. 16 Липня буд. 273 смт Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області, про визнання фізичної особи обмежено дієздатною, встановлення піклувальника і призначення піклувальника.

Ухвалою суду від 01.04.2024 вказану заяву було залишено без руху та заявнику надано строк на усунення недоліків.

05.04.2024 до суду від представника заявника надійшла заява про усунення недоліків.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК Україниза відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185цього Кодексу, на підставі заяви, поданої і оформленої в порядку, встановленомуЦПК України.

Зазначена заява після усунення недоліків відповідає вимогам ст.175,177,297 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Заява подана відповідно до правил підсудності згідно зі ст. 295 ЦПК України за місцем проживання особи, стосовно якої ставиться питання про визнання її обмежено дієздатною - Надвірнянський район Івано-Франківської області.

За таких обставин вважаю за можливе відкрити провадження у цій справі із призначенням судового розгляду у відкритому судовому засіданні у складі одного судді і двох присяжних (ч. 4 ст. 293 ЦПК України).

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, в тому числі у справах про визнання фізичної особи недієздатною. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

На підставі наведеного, беручи до уваги відсутність у ОСОБА_2 , стосовно якої розглядається питання про визнання її обмежено дієздатною, адвоката, суд вважає, що до розгляду справи слід залучити адвоката через Західний міжрегіональнийцентр знадання безоплатноїправничої допомоги з метою представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.187,260,261,353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи обмежено дієздатною, встановлення піклувальника і призначення піклувальника.

Призначити судовий розгляд справи на 25 квітня 2024 року на 15:00 год. у відкритому судовому засіданні в приміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Про розгляд справи повідомити учасників справи.

Представникам учасників справи мати документи, що підтверджують їх повноваження.

Представнику заінтересованої особи подати до зазначеного строку відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду).

Залучити адвоката через Західний міжрегіональнийцентр знадання безоплатноїправничої допомоги для участі в цивільній справі № 348/703/24 для надання правової допомоги особі, стосовно якої розглядається справа про визнання її обмежено дієздатною, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з метою забезпечення представництва та захисту її прав та інтересів, забезпечивши його явку в судове засідання, призначене на 25.04.2024 на 15:00 год., в приміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Учасникам справи роз`яснюється, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Звернути увагу учасників процесу, що всі документи (заяви, відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@nd.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (вул. Мазепи, 35 м. Надвірна Івано-Франківської області, 78405).

Учасникам справи роз`яснюється, що вони можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки суду: https://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Надвірнянського районного суду

Івано-Франківської області О.Ю.Максименко

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118250727
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи обмежено дієздатною, встановлення піклувальника і призначення піклувальника

Судовий реєстр по справі —348/703/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні