Ухвала
від 10.04.2024 по справі 152/575/24
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шаргородський районний суд

Вінницької області

У Х В А Л А

10 квітня 2024 року

м. Шаргород

Справа № 152/575/24

Провадження № 2/152/263/24

Суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Соколовська Т.О. розглянувши та перевіривши на відповідність вимогам ЦПК України позовну заяву ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «1 БЕЗПЕЧНЕ АГЕНТСТВО НЕОБХІДНИХ КРЕДИТІВ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

встановив:

09.04.2024 ТОВ «1 БЕЗПЕЧНЕ АГЕНТСТВО НЕОБХІДНИХ КРЕДИТІВ» звернулося в суд з позовом до ОСОБА_1 , в якому просить стягнути з останньої кредитну заборгованість в розмірі 52000 грн.

Позовна заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175, 177 ЦПК України.

Справа на підставі ст.19 ЦПК України підлягає розглядові в судах у порядку цивільного судочинства за правилами спрощеного позовного провадження.

Справа підсудна Шаргородському районному суду Вінницької області на підставі ст.27 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі, передбачених ч.1 ст.186 ЦПК України, та для повернення позовної заяви, передбачених ч.4 ст.185 ЦПК України не вбачається.

Таким чином, позовну заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Оскільки спір між сторонами виник щодо стягнення заборгованості в розмірі 52000 грн. розгляд справи належить здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до вимог ч.6 ст.19, ч.ч.2 - 4 ст.274 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.4, 19, 23, 27, 28, 175, 177-181, 187 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «1 БЕЗПЕЧНЕ АГЕНТСТВО НЕОБХІДНИХ КРЕДИТІВ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження.

Розгляд справи призначити на 10 годину "07" травня 2024 року у залі судових засідань №1 Шаргородського районного суду Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 231, м. Шаргород, Вінницька обл.), з повідомленням (викликом) сторін.

Запропонувати відповідачу ОСОБА_1 в п`ятнадцятиденнийстрок здня отриманнякопії цієїухвали податидо судувідзив напозовну заяву,який маєвідповідати вимогам,встановленим статтею178ЦПК України.До відзивуна позовнузаяву сліддодати докази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються запереченнявідповідача,якщо такідокази ненадані позивачемта документи,що підтверджуютьнадіслання (надання)відзиву ідоданих донього доказівпозивачу ТОВ «1 БЕЗПЕЧНЕ АГЕНТСТВО НЕОБХІДНИХ КРЕДИТІВ».

Роз`яснити відповідачу ОСОБА_1 , що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Повідомити відповідача про те, що відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву вона має право пред`явити зустрічний позов або подати заяву про визнання позову.

Копію відзиву та доданих до нього документів відповідачу слід також у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали надіслати позивачу.

Запропонувати позивачуТОВ «1 БЕЗПЕЧНЕ АГЕНТСТВО НЕОБХІДНИХ КРЕДИТІВ» в п`ятиденний строк з дня вручення йому відзиву на позов подати до суду відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам, встановленим статтею 179 ЦПК України.

До відповіді на відзив слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, якщо такі докази не надані позивачем чи відповідачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу.

Запропонувати позивачеві у п`ятиденний строк з дня вручення йому відповіді на відзив на позов подати до суду заперечення, які мають відповідати вимогам, встановленим статтею 180 ЦПК України.

Роз`яснити учасникамсправи,що відповідно до частин другої, третьої статті 39 ЦПК України, з підстав, зазначених у статтях 36, 37 і 38 цього Кодексу судді може бути заявлено відвід учасниками справи. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін і призначенням судового засідання.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою http://court.gov.ua/.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи. Крім того, відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала, в частині недотримання правил підсудності, може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницької апеляційного суду учасником справи, а також особою, яка не бере участі у справі, якщо суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання.

Ухвала постановлена та підписана суддею 10.04.2024.

Головуючий суддя: Т.О. Соколовська

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118253020
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —152/575/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні