Ухвала
від 09.04.2024 по справі 208/2666/24
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/2666/24

№ провадження 2-о/208/73/24

УХВАЛА

про відкриття провадження в справі

09 квітня 2024 р. м. Кам`янське

Суддя Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Івченко Т.П., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі:

заявник ОСОБА_1 , адреса реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ;

заінтересована особа Територіальна громада м. Кам`янське в особі Кам`янської міської ради, юридична адреса реєстрації: область Дніпропетровська, місто Кам`янське, майдан Петра Калнишевського, № 2;

предмет спору встановлення факту належності правовстановлюючого документу, -

встановив:

09 квітня 2024 року через канцелярію Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області представник заявника ОСОБА_1 адвокат Фесюк Юрій Олександрович подав матеріали зазначеної заяви, за якою просить:

-встановити факт належності спадкодавцю ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , правовстановлюючого документа свідоцтва про право власності на житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , видане виконавчим комітетом Заводської районної ради міста Дніпродзержинська 30 травня 2002 року на ім`я ОСОБА_3 , зареєстроване 30 травня 2002 року Обласним комунальним підприємством «Дніпродзержинське бюро технічної інвентаризації» та записане у реєстровій книзі № 213 за реєстрованим № 24298.

Відповідно до ст.2ЦПКУкраїни завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Право на доступ до правосуддя не є абсолютним, на цьому наголошує і Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях «Голдер проти Великої Британії» від 21.02.1975 року, «Де Жуффр де ля Прадель проти Франції» від 16.12.1992 року, оскільки певна визначена процедура звернення за захистом свого порушеного, невизнаного або оспорюваного права повинна бути передбачена нормами національного законодавства. І за таких обставин кожна особа, звертаючись до суду із позовом, повинна дотримуватись норм процесуального законодавства.

За змістом положень статей15, 16 ЦК Україникожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Способами захисту особистих немайнових або майнових прав та інтересів, з якими особа має право звернутися до суду, зокрема, є відшкодування збитків та інші способи відшкодування майнової шкоди,відшкодування моральної (немайнової) шкоди.

Відповідно до п.1 постанови Пленуму Верховного суду України «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» № 5 від 31.03.1995 року, в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо: згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

Відповідно до ст.316ЦПКУкраїни заява про встановлення факту, що має юридичне значення подається до суду за місцем проживання заявника.

Згідно з ч.1 ст. 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. Відповідно до п.5 частини 2 цієї статті, суд розглядає в порядку окремого провадження справи провстановлення фактів, що мають юридичне значення;

Відповідно до ч.3ст.294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Керуючись ст. ст.187, 293, 294, 316 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти заяву ОСОБА_1 , де заінтересована особа: Територіальна громада м. Кам`янське в особі Кам`янської міської ради « про встановлення факту належності правовстановлюючого документу » та призначити до розгляду в судове засідання 08травня2024рокуо09.30годин, яке відбудеться у приміщенні Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області (область Дніпропетровська, місто Кам`янське, вулиця Ігнатія Ясюковича, будинок № 5, кабінет № 15).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://zv.dp.court.gov.ua.

Сторони повідомляються про наявність в суді технічної можливості проводити судове засідання у режимі відеоконференції.

Ухвала можебути оскарженалише щодонедотримання правилпідсудності увстановлений закономстрок іпорядок,в іншійчастині ухвалаоскарженню непідлягає.

Суддя Івченко Т. П.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118253193
СудочинствоЦивільне
Сутьвідкриття провадження у справі: заявник ОСОБА_1 , адреса реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ; заінтересована особа Територіальна громада м. Кам`янське в особі Кам`янської міської ради, юридична адреса реєстрації: область Дніпропетровська, місто Кам`янське, майдан Петра Калнишевського, № 2; предмет спору встановлення факту належності правовстановлюючого документу

Судовий реєстр по справі —208/2666/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні