Ухвала
від 27.02.2024 по справі 183/10513/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/10513/23

Провадження № 2-о/183/51/24

У Х В А Л А

27 лютого 2024 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Майної Г. Є.

з участю секретаря судового засідання Петрієнко В. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Друга новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про встановлення факту постійного проживання разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Друга новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про встановлення факту постійного проживання разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Ухвалою судді від 14 вересня 2023 року прийнято заяву до розгляду в порядку окремого провадження. Відкрито провадження у цивільній справі та призначено судове засідання.

Ухвалою суду від 27 лютого 2024 року до участі у цивільній справі в якості заінтересованої особи залучено ОСОБА_2 .

Сторони у судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, причини неявки суду не повідомили, клопотань про відкладення розгляду справи не подавали, тому суд вважає за можливе провести судове засідання за їх відсутності.

У зв`язку з неявкою осіб, які приймають участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Відповідно до ч.ч. 1, 5, 7 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Дослідивши матеріали справи, виходячи з того, що предметом доказування є цивільні правовідносини, що склалися щодо особи, яка померла, та відсутністю у матеріалах справи клопотання про витребування доказів у справі з боку учасників процесу, з метою всебічного та повного розгляду останньої, а також установлення всіх обставин, що підлягають доказуванню, суд вважає за необхідне зобов`язати Новомосковський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) надати:

- чену інформацію (витяг з державного реєстру актів цивільного стану громадян, витяг з Реєстру щодо актового запису про шлюб або розірвання шлюбу, тощо) щодо реєстрації ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , шлюбу та/або розірвання шлюбу з будь-якою особою у період часу з 23січня 1985року до 02березня 2023 року;

- інформацію (витяг з державного реєстру актів цивільного стану громадян, витяг з Реєстру щодо актового запису про шлюб або розірвання шлюбу, тощо) щодо реєстрації ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , шлюбу та/або розірвання шлюбу з будь-якою особою у період часу з 15серпня 1963року до 02березня 2023 року.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 81, 294, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Зобов`язати Новомосковський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уНовомосковському районіДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса) (код ЄДРПОУ 40340814, адреса місцезнаходження: 51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Українська, буд. 7-А) надати Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області у термін до 15 травня 2024 року:

- інформацію (витяг з державного реєстру актів цивільного стану громадян, витяг з Реєстру щодо актового запису про шлюб або розірвання шлюбу, тощо) щодо реєстрації ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , шлюбу та/або розірвання шлюбу з будь-якою особою у період часу з 23січня 1985року до 02березня 2023 року;

- інформацію (витяг з державного реєстру актів цивільного стану громадян, витяг з Реєстру щодо актового запису про шлюб або розірвання шлюбу, тощо) щодо реєстрації ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , шлюбу та/або розірвання шлюбу з будь-якою особою у період часу з 15серпня 1963року до 02березня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 27 лютого 2024 року.

Суддя Г.Є. Майна

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118253914
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного проживання разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини

Судовий реєстр по справі —183/10513/23

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні