Ухвала
від 10.04.2024 по справі 214/2594/24
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/2594/24

2-н/214/652/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2024 року суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Малаховська І.Б., розглянувши матеріали справи №214/2594/24 за заявою Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Криворіжгаз» про стягнення заборгованості за послугу з розподілу природного газу з ОСОБА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

До Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшла заява Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Криворіжгаз» про стягнення заборгованості за послугу з розподілу природного газу з ОСОБА_1 .

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про відмову у видачі судового наказу за таких підстав.

Відповідно до ч. 5 ст. 165 ЦПК України, у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказано фізичну особу, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місця проживання фізичної особи-боржника.

В порядку ч.5 ст.165 ЦПК України надійшла довідка про реєстрацію місця проживання боржника, відповідно до якої ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Представник заявника в заяві про видачу судового наказу зазначає, що ОСОБА_1 є власниками квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Однак, заявником в порушення вимог ст.163 ЦПК України не надано до заяви про видачу судового наказу документ в тому числі копію договору, укладеного в письмовій (в тому числі електронній) формі, за яким пред`явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості, та документи, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

Таким чином, суд дійшов до висновку, що заявлені вимоги не є безспірними, оскільки суду не надано доказів, що боржник є власником квартири АДРЕСА_3 . Чи споживачем послуг які надаються стягувачем.

Таким чином, заявнику слід відмовити у видачі судового наказу, оскільки заява подана з порушенням вимог ст. 163 ЦПК України відсутні належні документи, що підтверджують обставини якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

На підставі ст.166 ЦПК України Акціонерному товариству «Оператор газорозподільної системи «Криворіжгаз» роз`яснюється, що відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1, 2, 8, 9 частини 1 статті 165 ЦПК України, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Керуючись ст.ст. 165-167 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у видачі судового наказу за заявою Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Криворіжгаз» про стягнення заборгованості за послугу з розподілу природного газу з ОСОБА_1 .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Б. Малаховська

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118254143
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за послугу з розподілу природного газу з ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —214/2594/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні