Ухвала
від 08.04.2024 по справі 308/16789/23
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/16789/23

3-в/308/37/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 квітня 2024 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Бедьо В.І., розглянувши подання провідного інспектора Ужгородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області Оксани Остапчук про заміну призначеного адміністративного стягнення у справі про адміністративне правопорушення, запровадженій УПП в Закарпатській області ДПП відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , за ч. 3 ст. 178 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

Провідний інспектор Ужгородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області Остапчук О., звернулася до судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області з поданням щодо вирішення питання, пов`язаного з виконанням постанови судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області у справі про адміністративне правопорушення, запровадженій УПП в Закарпатській області ДПП за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 178 КУпАП, у якому просить розглянути питання про заміну призначеного ОСОБА_1 , адміністративного стягнення у виді громадських робіт на штраф.

Подання мотивоване тим, що під час виконання постанови було встановлено, що неодноразові неявки без поважних причин для виконання адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт свідчать про ухилення порушника від відбування адміністративного стягнення.

Правопорушник ОСОБА_1 , будучи належним чином повідомленим про час, дату та місце розгляду подання, у судове засідання не з`явився, про причини своєї неявки не повідомив.

Дослідивши подання та додані до нього матеріали, суддя дійшов до таких висновків.

Згідно зст. 304 КУпАП, питання, зв`язані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення, вирішуються органом (посадовою особою), який виніс постанову.

Постановою судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 23 жовтня 2023 року в справі № 308/16789/23, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,, було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 178 КУпАП, та накладено на нього адміністративне стягнення у виді громадських робіт строком на 40 (сорок) годин.

Під час виконання даної постанови було встановлено, що неодноразові неявки без поважних причин для виконання адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт свідчать про ухилення порушника від відбування адміністративного стягнення.

Статтею 321-4КУпАП визначено, що у разі ухилення порушника від відбування громадських робіт, невідбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом. Заміна громадських робіт штрафом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу. Розмір штрафу в такому разі визначається із розрахунку, що чотири години невідбутих громадських робіт дорівнюють одному неоподатковуваному мінімуму доходів громадян. Заміна громадських робіт арештом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, не передбачає можливості застосування штрафу.

Оскільки, в суді встановлено, що ОСОБА_1 , без поважних причин не з`явився для відпрацювання громадських робіт, що вказує на його ухилення від відбування зазначеного адміністративного стягнення, та зважаючи на те, що санкцією ч.3ст.178 КУпАП, за якою на нього було накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу, то невідбутий строк громадських робіт слід замінити штрафом відповідно до ч.2ст.321-4 КУпАП, виходячи із розрахунку, що чотири години невідбутих громадських робіт дорівнюють одному неоподатковуваному мінімуму доходів громадян.

На підставі наведеного, суддя прийшов до висновку про задоволення подання та заміну призначеного ОСОБА_1 , адміністративного стягнення у виді 40 годин громадських робіт на штраф у розмірі 10 непоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Керуючись ст.ст.283,304,321-1 КУпАП,-

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити.

Замінити призначене ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адміністративне стягнення у виді 40 годин громадських робіт на штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадять, що становить 170,00 грн (сто сімдесят грн 00 копійок).

Постанова окремому оскарженню не підлягає.

Суддя В.І.Бедьо

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118254190
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді

Судовий реєстр по справі —308/16789/23

Ухвала від 08.04.2024

Адмінправопорушення

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Постанова від 23.10.2023

Адмінправопорушення

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні