Ухвала
від 10.04.2024 по справі 509/7648/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/7648/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2024 року смт. Овідіополь

Суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Кириченко П.Л. розглянувши питання про відкриття провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Вільямс», третя особа: ОСОБА_3 , третя особа: Великодолинська селищна рада Одеського району Одеської області про визнання права власності та скасування запису про державну реєстрацію права власності,-

ВСТАНОВИВ:

25 грудня 2023 року в провадження судді Овідіопольського районного суду Одеської області Кириченко П.Л. надійшла вищевказана позовна заява в якій позивач просить визнати право власності на квартиру загальною площею 43,3 кв.м. житлова площа 17,8 кв.м., за адресою: АДРЕСА_1 за ОСОБА_1 та скасувати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис про державну реєстрацію права власності на квартиру загальною площею 43,3 кв.м. житлова площа 17,8 кв.м., за адресою: АДРЕСА_1 .

Позов не відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, а саме:

-Позивач звернувся до суду з однією вимогою немайнового характеру та однією вимогою майнового характеру, але не вказав ціну позову;

-Позивач при поданні позову не сплатив судовий збір: в позові вбачається одна вимога немайнового характеру та одна вимога майнового характеру - а тому необхідно сплатити судовий збір за одну вимогу немайнового характеру у розмірі 1073,60 грн. та за одну вимогу майнового характеру 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 2589 грн.;

-позивач при подані позову не вказав поштовий індекс, область, район свого місця проживання;

-позивач при подані позову не вказав поштовий індекс, область, район, населений пункт місця проживання представника позивача;

-позивач при подані позову не вказав поштовий індекс відповідача;

-позивач при подані позову не вказав поштовий індекс, третьої особи;

-позивач не вказав процесуальний статус третіх осіб;

01 січня 2024 року позовна заява була залишена без руху, та був наданий строк для усунення недоліків, в подальшому недоліки в позовній заяві були усунені частково.

У відповідності до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, суд повертає позовну заяву позивачеві, якщо позивач відповідно до ухвали про залишення без руху у встановлений строк не усунить в повній мірі вказані недоліки.

У встановлений судом термін, позивач зазначені в ухвалі недоліки повністю не виправили, а отже позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.185,258-260 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Вільямс», третя особа: ОСОБА_3 , третя особа: Великодолинська селищна рада Одеського району Одеської області про визнання права власності та скасування запису про державну реєстрацію права власності- повернути позивачу.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню зі заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня її проголошення.

Суддя: Кириченко П.Л.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118255168
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права власності

Судовий реєстр по справі —509/7648/23

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні