Ухвала
від 08.04.2024 по справі 335/3009/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/3009/24 2-а/335/69/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2024 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Гашук К.В., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи, справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Кального Дмитра Станіславовича, до Департаменту патрульної поліції в особі Управління патрульної поліції в Запорізькій області Департаменту патрульної поліції, про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , в особі свого представника адвоката Кального Д.С., звернулася до суду із позовом до Департаменту патрульної поліції в особі Управління патрульної поліції в Запорізькій області Департаменту патрульної поліції, про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

У своєму позові позивач просить суд скасувати постанову серії ББА №122324 від 06.03.2024 про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі, винесену т.в.о. інспектора ВБДР УПП в Запорізькій області Карташевим В.С., за якою ОСОБА_1 визнано винною у скоєні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 1020 грн., провадження у справі закрити за відсутності події і складу адміністративного правопорушення, стягнути за рахунок бюджетних асигнувань з Департаменту патрульної поліції на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у розмірі 605 грн. 60 коп. та витрати на правничу допомогу у розмірі 4000 грн.

Ухвалою судді від 19.03.2024 прийнято до розгляду адміністративний позов ОСОБА_1 , постановлено розгляд справи проводити у порядку спрощеного позовного провадження із особливостями, встановленими ст.ст. 268272, 286 КАС України, відкрито провадження у справі та призначено судове засідання без повідомлення (виклику) сторін, надано відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та роз`яснено наслідки його неподання.

04.04.2024 поштовим зв`язком до суду надійшов відзив на позовну заяву, підписаний представником Департаменту патрульної поліції Назаренком М.М., в якому представник відповідача просить відмовити у задоволенні позову ОСОБА_1 у повному обсязі.

До відзиву на позовну заяву представником відповідача долучено лише DVD-r диск із відеозаписом, на якому зафіксовано факт складання працівниками УПП в Запорізькій області ДПП постанов про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 .

Проте, представником відповідача не надано суду матеріали, на підставі яких було винесено оскаржувану позивачем постанову про притягнення її до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 140 КУпАП. Зокрема, не надано суду документи, які зазначені інспектором у додатках до постанови серії ББА №122324 від 06.03.2024 (п. 7), а також інші докази, на підставі яких ОСОБА_1 було притягнуто до адміністративної відповідальності.

За змістом ч. 4 ст. 9 КАС України, суд повинен вживати визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

З метою з`ясування всіхобставин усправі, повного та всебічного розгляду адміністративної справи, судом встановлена необхідність витребувати з Управління патрульної поліції в Запорізькій області Департаменту патрульної поліції належним чином засвідчені копії матеріалів справи про адміністративне правопорушення стосовно позивача, на підставі яких останню було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Судове засідання з розгляду цієї справи слід відкласти на іншу дату, надавши відповідачу час для подання до суду витребуваних доказів.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 9, 77, 80, 248 КАС України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати з Управління патрульної поліції в Запорізькій області Департаменту патрульної поліції належним чином засвідчені копії матеріалів справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 140 КУпАП (постанова серії ББА №122324 від 06.03.2024).

Витребувані докази подати суду протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали відповідачем.

Роз`яснити, що у відповідності до положень ст. 80 КАС України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Судове засідання у цій справі відкласти на 19 квітня 2024 року на 09-00 год. Судове засідання провести без виклику (повідомлення) учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 10 квітня 2024 року.

Суддя К.В. Гашук

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118256278
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —335/3009/24

Постанова від 22.04.2024

Адміністративне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні