Ухвала
від 10.04.2024 по справі 354/716/24
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/716/24

Провадження № 2-а/354/11/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2024 року м. Яремче

Суддя Яремчанського міського суду Івано-Франківської області Єрмак Н.В., вивчивши матеріали адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Головного Управління Національної поліції в Івано-Франківській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,-

встановив:

Позивач звернувся до Яремчанського міського суду Івано-Франківської області із вказаним позовом.

Розглядаючи питання про відкриття провадження у справі, вважаю, що вищевказана позовна заява підлягає направленню за підсудністю до іншого суду за таких підстав.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 20 КАС України, за предметною підсудністю вищевказаний позов належить до юрисдикції місцевих загальних судів як адміністративних судів.

Частиною 1ст. 25 КАС України встановлена територіальна юрисдикція (підсудність) для справ вказаної категорії, якою визначено, що адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної особи, вирішуються адміністративним судом за вибором позивача: судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або судом за місцем знаходження відповідача.

Відповідно до матеріалів справи зареєстрованим місцем проживання позивача є адреса: с. Уторопи Косівського району Івано-Франківської області .

Місце знаходження відповідача Головного Управління Національної поліції в Івано-Франківській області є місто Івано-Франківськ.

За таких обставин, позов не підсудний Яремчанському міському суду Івано-Франківської області.

Частиною 5ст. 171 КАС України, яка регулює питання відкриття провадження у справі, передбачено, що в разі встановлення судом того, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленомуст. 29 КАС України.

Пунктом 2 ч. 1 ст.29 КАС України визначено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 1 ст.30 КАС України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

З огляду на викладене, беручи до уваги, що інститут територіальної юрисдикції розмежовує підсудність справ, враховуючи, що позивач неправильно визначив підсудність поданого позову та не скористався правом вибору підсудності за ч. 1ст. 25 КАС України, суд вважає, що справу слід направити за підсудністю до Косівського районного суду Івано-Франківської області, тобто за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.25,29,171,294 КАС України, суддя

постановив:

Адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного Управління Національної поліції в Івано-Франківській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення передати на розгляд за підсудністю до Косівського районного суду Івано-Франківської області (Івано-Франківська область м. Косів вул. Незалежності,50).

Передачу справи здійснити в порядку, передбаченому ч. 8ст. 29 КАС України, а саме не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя: Н. В. Єрмак

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118256483
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —354/716/24

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Єрмак Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні