Ухвала
від 10.04.2024 по справі 611/65/24
БАРВІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 611/65/24

Провадження № 2/611/63/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2024 року Барвінківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді Коптєва Ю.А.,

за участю секретаря Ведмідь І.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Барвінкове в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом керівника Ізюмської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про повернення земельної ділянки,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Барвінківського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за позовом керівника Ізюмської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про повернення земельної ділянки.

Ухвалою Барвінківського районного суду Харківської області від 15 січня 2024 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

10 квітня 2024 року від представника Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області надійшло клопотання про закриття провадження у справі на підставі п.2 ч. 1 ст. 255 ЦПК України.

Представник Ізюмської окружної прокуратури Харківської області Доннік Н.В. в судовому засіданні підтримала клопотання представника Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області про закриття провадження у справі.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився також, будь яких клопотань не заявив.

Вивчивши матеріали справи, суд доходить таких висновків.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 255 ЦПК України, суд своєюухвалою закриваєпровадження усправі,якщо відсутній предмет спору.

Враховуючи повідомлені представником Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області у заяві про закриття провадження у справі обставини, предмет спору відсутній.

За вказаних обставин, суд доходить висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі на підставі п. 2 ч. 1ст. 255 ЦПК України.

Таким чином, оскільки в даному випадку відсутній предмет спору, суд вважає за необхідне закрити провадження у справі.

Частиною 2 ст. 256 ЦПК України визначено, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Керуючись ст. ст. 49, 255, 256, 352, 353, 354 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Закрити провадження у цивільній справі за позовом керівника Ізюмської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про повернення земельної ділянки у зв`язку з відсутністю предмета спору на підставі п.2 ч.1 ст. 255 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Харківського апеляційного суду.

Суддя Ю.А. Коптєв

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118256773
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —611/65/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Барвінківський районний суд Харківської області

Коптєв Ю. А.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Барвінківський районний суд Харківської області

Коптєв Ю. А.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Барвінківський районний суд Харківської області

Коптєв Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні