Ухвала
від 09.04.2024 по справі 453/1920/23
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/1920/23

№ провадження 2/453/130/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження у справі

та призначення справи до судового розгляду по суті

09 квітня 2024 року Сколівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді - Курницької В.Я.;

за участі: секретаря судового засідання Трембач М.М.;

без учасників справи,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Сколе в порядкузагального позовногопровадження цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Козівської сільської ради Стрийського району Львівської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом,-

в с т а н о в и в:

До Сколівського районного суду Львівської області 14 листопада 2023 року в порядку цивільного судочинства звернувся позивач - ОСОБА_1 в особі належно уповноваженого представника (на підставі ордера на надання правничої (правової) допомоги від 14 листопада 2023 року серія ВС № 1241879) адвоката Комарницької М.В. з позовною заявою до відповідача ОСОБА_2 про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом, в якій просить визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , право власності на будинок садибного типу загальною площею 157,7 м2 (літера «А-2»), з господарськими будівлями і спорудами: господарська будівля (літера «Б-2»), сарай (літера «В»), убиральня (літера «Г»), сарай (літера «Д»), навіс (літера «Ж»), сарай (літера «Е»), гараж (літера «Л»), котельня (літера «М»), навіс (літера «Н»), колодязь (літера «К»), які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , після смерті спадкодавця ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою судді Сколівського районного суду Львівської області Курницької В.Я. від 20 листопада 2023 року прийнято вказану вище позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи призначено за правилами загального позовного провадження з визначенням дати підготовчого засідання на 25 січня 2024 року.

Ухвалою Сколівського районного суду Львівської області від 25 січня 2024 року залучено Козівську сільську раду Стрийського району Львівської області (82631, вул. Європейська, буд. 46 с. Козьова, Стрийський район, Львівська область, код у Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України: 04370455) співвідповідачем уцивільній справі№453/1920/23, а підготовче засідання відкладено.

Належно уповноваженим представником позивача ОСОБА_1 адвокатом Комарницькою М.В. 09 квітня 2024 року подано клопотання в якому остання просить витребувати в Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області спадкову справу після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 . Окрім цього, просить підготовче засідання проводити без її участі та участі її довірителя.

В підготовче судове засідання відповідачі, будучи належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи не з`явились, причин неявки до відома суду не довели.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки у судове засідання усіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з ч.1 ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. ч. 1, 6, 7 ст. 84 Цивільного процесуального кодексу України ( далі- ЦПК ), учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч. 2ст. 200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Згідно з п. 15 ч. 2ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

На підставі викладеного, дослідивши матеріали справи, з метою, повного, об`єктивного та належного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати уСколівської державноїнотаріальної конторикопію спадковоїсправи №199/2023після смерті ОСОБА_3 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , а підготовче провадження у справі закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 189,196-200, 247, 258, 260-261,280-281 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката КомарницькоїМ.В.про витребуваннядоказів - задовольнити.

Витребувати у Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області належним чином посвідчену копію спадкової справи № 199/2023 після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Сколівській державній нотаріальній конторі Львівської області надати протягомп`ятиднів,з дняотримання ухвалисуду, на адресу Сколівського районного суду Львівської області належним чином посвідчену копію спадкової справи № 199/2023 після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі № 453/1920/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Козівської сільської ради Стрийського району Львівської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом.

Призначити цивільну справу № ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,Козівської сільськоїради Стрийськогорайону Львівськоїобласті провизнання прававласності нанерухоме майнов порядкуспадкування зазаконом до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на «19»червня 2024року о10годині 00хвилин у приміщенні Сколівського районного суду Львівської області за адресою: вул. Данила Галицького, 8, м. Сколе Львівської області, 82600.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала суду, в силу положень ч. 2 ст. 261 та ч. 1 ст. 353 ЦПК України, набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою http://sv.lv.court.gov.ua.

Головуючий суддя В.Я.Курницька

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118257076
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —453/1920/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні