Ухвала
від 10.04.2024 по справі 621/1162/24
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

Справа № 621/1162/24

Провадження 2-о/621/49/24

10 квітня 2024 року м. Зміїв Харківської області

Суддя Зміївського районного суду Харківської області В.Філіп`єва, розглянувши заяву

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ,

Заінтересована особа:

ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ,

Виконавчий комітетЗміївської міської ради Чугуївського району Харківської області, ЄДРПОУ 04058674, адреса місцезнаходження: вул. Адміністративна, 9, місто Зміїв, Чугуївський район, Харківська область, 63404,

про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_3 звернулася до суду з заявою, в якій просить встановити факт, що має юридичне значення, а саме факт того, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на час своєї смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 проживав за адресою: АДРЕСА_3 .

Заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 293, 315-318 ЦПК України, підсудна Зміївському районному суду Харківської області, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Згідно з ч.3 та ч.4 статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

За таких обставин, суд вважає за необхідне прийняти заяву до розгляду, відкрити провадження у цивільній справі та призначити її до розгляду в порядку окремого провадження у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи.

За змістом ч.2 статті 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

На підставі викладеного, керуючись статтями 13, 19, 128, 178, 187, 189, 259-261 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти заяву ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , виконавчий комітет Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області, - про встановлення факту, що має юридичне значення, - до розгляду в порядку окремого провадження та відкрити провадження у цивільній справі.

Призначити судове засідання у приміщенні Зміївського районного суду Харківської області (вул. Адміністративна, 6/, м. Зміїв, Чугуївський район, Харківська область) на 11:00 годину 16 травня 2024 року.

Викликати учасників справи в судове засідання.

Направити заінтересованим особам копію заяви з копіями поданих до неї документів та запропонувати подати до суду до розгляду справи пояснення щодо заяви з посиланням на докази, якими воно обґрунтовується. Одночасно з надісланням пояснення до суду копії пояснення та доданих до нього документів надсилаються заінтересованою особою заявнику.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до пункту 16 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), заяви по суті спору та заяви з процесуальних питань можуть бути подані в електроннійформі за допомогою ЄСІТС виключно з використанням власного кваліфікованого електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису.

В разі відсутності кваліфікованого електронного підпису учасника справи, подані документи можуть бути залишені судом без розгляду.

Звернути увагу учасників справи, що відповідно до Рекомендацій Ради суддів України від 02.03.2022 на період воєнного стану в Україні обмежено допуск осіб в приміщення суду. Розгляд цивільних справ можливий лише у разі наявності письмової згоди всіх учасників процесу. В іншому випадку розгляд справ буде відкладено.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/sud2014.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та апеляційному оскарженню не підлягає.

Текст ухвали складено 10.04.2024 року.

Суддя В. Філіп`єва

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118257080
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —621/1162/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Філіп'єва В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні