Ухвала
від 10.04.2024 по справі 643/3534/24
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/3534/24

Провадження № 2-о/643/209/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.04.2024 Суддя Московського районного суду м. Харкова Мельникова І.Д., вивчивши матеріали заяви В.о. медичного директора Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» Пєнцової О., про госпіталізацію до закладу з надання психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 без її згоди,-

ВСТАНОВИВ:

КНП ХОР «ОКПЛ № 3» в особі В.О. медичного директора ОСОБА_2 звернулася до суду із заявою про примусову госпіталізацію ОСОБА_1 .

Справа підсудна Московському районному суду м. Харкова.

Заява подана з додержанням вимог статей 175,340 ЦПК України, підстав для її повернення та відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Заявником заявлено клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, яке підлягає задоволенню.

Згідно зі ч.3ст.341 ЦПК, з урахуванням стану здоров`я особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з закладу з надання психіатричної допомоги, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно дост.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи наявні дані щодо стану здоров`я особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, наявність воєнного стану, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого судового розгляду, суд вважає за необхідне здійснювати розгляд заяви в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 2ст. 13 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Згідно з п. 11 ч. 1ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб: особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, - на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне доручити Харківському міську центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення захисту ОСОБА_1 .

З огляду на викладене, суд вважає за можливе відкрити провадження за даною заявою та призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні, в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. ст.175,187,340,341ЦПК України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти заяву В.о. медичного директора Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» Пєнцової О., про госпіталізацію до закладу з надання психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , без її згоди та відкрити провадження у справі за правилами окремого провадження.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді та двох присяжних.

Призначити судове засідання по справі в режимі відеоконференції в приміщенні Московського районного суду м. Харкова з КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3» на 10 год. 50 хв. 11.04.2024, за участю прокурора.

Виконання ухвали в частині технічного забезпечення відеоконференції з обов`язковою участю ОСОБА_1 , доручити керівнику (або особі що виконує його обов`язки) Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3».

Доручити Харківському міську центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення захисту прав та інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , і забезпечити прибуття адвоката у судове засідання 10 год. 50 хв. 11.04.2024 до Московського районного суду м. Харкова за адресою: м. Харків, пр. Ювілейний, 38-Е.

Копію ухвали направити в Харківському міську центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги - для виконання.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ms.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Мельникова І.Д.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118257499
СудочинствоЦивільне
Сутьгоспіталізацію до закладу з надання психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 без її згоди

Судовий реєстр по справі —643/3534/24

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Мельникова І. Д.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Мельникова І. Д.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Мельникова І. Д.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Мельникова І. Д.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Мельникова І. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні