Ухвала
від 08.04.2024 по справі 159/2154/24
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/2154/24

Провадження № 2/159/810/24

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

08 квітня 2024 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Шишилін О.Г., ознайомившись із матеріалами цивільної справи за позовом

ОСОБА_1 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ,

представник позивача ОСОБА_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_2

до

Дубівської сільської ради, код ЄДРПОУ 04333939, місце знаходження якої за адресою: вул. Ковельська, 60, с. Дубове Ковельський район Волинська область,

про визнання права на земельну частку (пай)в порядку спадкування,-

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача звернувся в інтересах позивача із позовом до відповідача, в якому просить визнати за ним право на земельну частку (пай) в порядку спадкування після смерті бабусі ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до п. 2 ч. 4ст.274 ЦПК Українив порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177ЦПК України. Підстави, визначені статтями185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження призначивши підготовче судове засідання.

Представником позивача заявлено клопотання про витребування спадкової справи № 137/2019, відкритої після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Докази, які позивач просить витребувати, можуть доводити обставини, які входять в предмет доказування у цій справі.

Суд вважає, що клопотання щодо витребування доказів стосується предмету спору та може мати суттєве значення для правильного, всебічного, об`єктивного розгляду цивільної справи.

Позивач позбавлений можливості самостійно отримати копії матеріалів спадкової справи та надати такі докази суду.

Зазначені докази можуть доводити обставини, які входять в предмет доказування у цій справі.

Відповідно до положень ч.7 ст.81 ЦПК України, суд вважає за необхідне витребувати такі докази самостійно.

Слід витребувати необхідні дані з нотконтори.

Керуючись ст.ст.10,19, 81,84,175,177,187,274,277 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду тавідкрити провадженняу справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Дубівської сільської ради про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на 13 годину 13 травня 2024 року у приміщенні Ковельського міськрайонного суду за адресою: вулиця Незалежності, 15, місто Ковель, Волинська область.

Витребуватиу приватного нотаріуса Олейнікової О.В. копію спадкової справи №137/2019, відкритої після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити вказаній вище нотаріальній установі - для виконання.

Роз`яснити положення ч. ч. 5 - 9 ст. 84 ЦПК України, відповідно до яких будь - яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду; особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом, притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву та всіх документів, що підтверджують заперечення проти позову з одночасним надсиланням учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів, згідно з вимогами статті 178 ЦПК України.

У строк подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк 5 днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, до якої додаються відповідні докази на підтвердження аргументів позивача.

Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) до суду.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади Україниhttp://court.gov.ua/fair/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя О. Г. Шишилін

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118259126
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай)в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —159/2154/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні