Ухвала
від 10.04.2024 по справі 490/1053/24
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №490/1053/24

Провадження №2/490/1668/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

10 квітня 2024 року м. Миколаїв

Суддя Центральний районного суду м. Миколаєва Чаричанського П.О. розглянувши клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя,

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Центрального районного суду м. Миколаєва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя.

Представник позивача - ОСОБА_3 подала клопотання про витребування доказів з Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради.

В обґрунтування клопотання зазначила, що з метою встановлення підстав набуття права власності Відповідачкою на квартиру АДРЕСА_1 , адвокат Ротар А.Л., звернулася до Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в м. Миколаєві, де їй було повідомлено, що реєстраційні справи у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно від ліквідованого Миколаївського міського управління юстиції Миколаївської області в установленому законом порядку передані до Миколаївської міської ради, а також те, що суб`єктом відповідальним за зберігання реєстраційних справ у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно в м. Миколаїв є Департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20).

Листом Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради було відмовлено надати належним чином засвідчені копії документів, які слугували для державної реєстрації права власності на зазначене нерухоме майно, а також звернуто увагу на те, що отримання таких документів можливо виключно за відповідним судовим рішенням.

Вважаємо, що для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, а також у зв`язку з тим, що адвокату Ротар А.Л. було відмовлено в наданні цих доказів, необхідно витребувати з Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, відомості щодо поданих документів для реєстрації права власності та підстав для реєстрації набуття права власності на нерухоме майно, а саме: квартири, загальною площею 62,7 кв.м., що розташована за адресою: АДРЕСА_2 - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , виданий МВ УМВС України в Дніпропетровській області від 13.11.2009 р., яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Суд, оглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

На підставі ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи вищевикладене суд вважає, що клопотання про витребування доказів слід задовольнити, та витребувати від Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради запитувані документи та відомості.

Згідно ч.6 ст.84 ЦПК України, будь яка особа , у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Керуючись ст.ст. 84, 258-260 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача - ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (54001, Миколаївська обл., м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20, ЄДРПОУ - 41210422) відомості щодо поданих документів для реєстрації права власності та підстав для реєстрації набуття права власності на нерухоме майно, а саме: квартири, загальною площею 62,7 кв.м., що розташована за адресою: АДРЕСА_2 - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , виданий МВ УМВС України в Дніпропетровській області від 13.11.2009 р., яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Документи повинні бути належним чином завірені.

Вказані докази надати протягом десятиробочих днів з дня отримання ухвали.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя П. О. Чаричанський

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118259189
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл майна подружжя

Судовий реєстр по справі —490/1053/24

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чаричанський П. О.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чаричанський П. О.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чаричанський П. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні